onsdag 4 juni 2008

Rabarber tider


Rabarber tider, fina tider! Vad gör ni av er rabarber?

Jag älskar den hederliga rabarber kakan, med lite vanilj glass till. Rabarberkompott! Saft! Men en hel del fryser jag in, men sällan tar jag fram och gör något av det.

Det skall nog vara färskt för att vara riktigt på topp.

Snart blommar min, inte bra!

Har ni några favorit recept får ni gärna skicka över dem.

1 kommentar:

En liten AnCa sa...

Vad glad jag blev över att du varit inne hos mig å hälsat på! Särskilt kul var det ju för att du gillade min lilla blogg oxå. Förutom paj så brukar jag koka rabarberdricka på mina rabarber, och i år fick jag tipset av en kompis att koka marmelad, det ska tydligen vara jättegott, men jag har inte hunnnit prova än. Här är receptet i alla fall. Du kanske hinner före mig???

Sylt/marmelad på valfri frukt eller bär

1 kg (2 liter) bär eller frukt
1 kg Syltsocker
Smaksätt gärna lite vaniljsocker oxå om du gillar det

För lättsockrad variant (lösare sylt/marmelad)
2 kg (4 liter) bär eller frukt
1 kg Syltsocker
Skölj och ansa frukt och/eller bär. Stora bär och frukter mixas eller skäres i bitar innan de blandas med Syltsockret i en gryta. Koka upp och låt koka i 2-5 minuter beroende på hur fast frukten/bären är.

Tag grytan från värmen och skumma väl. Låt stå i 15 minuter, rör om ett par gånger under tiden.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

Förvara svalt.

Smakar smaskens på en rostad macka.


Ha en härlig torsdag i solskenet,
och hoppas att du får njuta av några dagars ledighet oxå..?

Kramis // AnCa

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...