Idag har jag gjort något jag länge velat lära mig.
Jag har varit med och slungat honung på Mellomgården i Husås. Det är en by bara någon kilometer från oss. Fågelvägen ännu närmare.

Berättade i våras att jag blivit ”andelsägare” av ett bisamhälle. Nu i höst får jag ”vår” årsförbrukning av honung. Detta kan dock variera beroende av hur sommaren blir. Men i år verkar det ha varit ett bra år. Det blev väldigt mycket honung. Har dock inget att jämföra med men kakorna var tjocka och tunga.

I mitt andelsägande ingick en ”kursdag” och den tog jag ut idag när det var dags att slunga honungen.

Tänk er så närproducerat. Bina har gjort jobbet, men jag själv har varit delaktig i processen. Ska njuta extra mycket i vinter.

Men nej, biodlare blir jag aldrig men absolut delaktig fler gånger.

Berättade i våras att jag blivit ”andelsägare” av ett bisamhälle. Nu i höst får jag ”vår” årsförbrukning av honung. Detta kan dock variera beroende av hur sommaren blir. Men i år verkar det ha varit ett bra år. Det blev väldigt mycket honung. Har dock inget att jämföra med men kakorna var tjocka och tunga.
Tycker detta är fantastiskt roligt.
I mitt andelsägande ingick en ”kursdag” och den tog jag ut idag när det var dags att slunga honungen.
Otroligt roligt och lärorikt. Gott och kladdigt. Nu ska honungen stå i ca 1-2 veckor innan det tappas på burkar och jag kan få hem min del och börja mumsa.
Tänk er så närproducerat. Bina har gjort jobbet, men jag själv har varit delaktig i processen. Ska njuta extra mycket i vinter.
Har lärt mig så otroligt mycket idag. Varje burk har nu ett helt annat värde. Vilket hantverk.
Men nej, biodlare blir jag aldrig men absolut delaktig fler gånger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar