onsdag 15 augusti 2018

En pärla i Storlien



Har "träffat" Lena via Instagram tack vare gemensamma vänner och delade intressen. Nu när vi skulle tillbringa några semesterdagar i Åre, så var jag väldigt bestämd över var vi skulle äta, åtminstone den ena kvällen. Vi skulle till Storlien, bara 7 mil enkel resa, och äta på Flammans Skafferi, som är Lena Flatens restaurang.


Man kan helt enkelt kalla det för "mitt i ingenstans". Det är ganska öde i Storlien, men mitt i byn finns denna lilla stuga, som inte gör stort väsen av sig utvändigt, men vänta bara tills ni kommer in. Så varmt och ombonat, mycket inbjudande. Sån känsla i inredningen. Så mycket detaljer att insupa.


Med hög kvalité på matlagningen och lokala råvaror blir det fantastiskt. Som Lena själv sa, där lagar dom mat på lyckliga kossor. På hyllorna finns oändrliga mängder med burkar med torkade växter och svamp. Vilken tid och vilket engagemang som lagts ner i den mat som sedan serveras som lunch, husmanskost, gourmemåltider.


 

Lena ordnar även temakvällar och kurser.


Vill man inte äta kan man bara komma in och ta sig ett glas vid brasan och ändå känna gemenskapen med restaurangens gäster.




Ett stort bord i mitten, var genialiskt, vilken gemenskap och vilken träffpunkt för alla stugägare/besökare i Storlien. Här kan man sitta och byta erfarenheter, svampställen, lära känna nya människor. Underbar känsla.


Just denna kväll var det pizza på menyn. 3 olika alternativ och den jag tog var så fylld av olika smaker så det var nog den bäst pizzan jag någonsin ätit.


Riktigt kokkaffe serveras efter maten! Bara det är ju värt ett besök...


Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...