fredag 23 augusti 2019

Antikrundan i Östersund



Igår stod vi med halva Östersund och köade utanför Gamla Teatern i Östersund. Alla hade vi med oss saker till Antikrundans proffs för värdering. Vi hade med oss tre saker på två personer.

Från kl 12 började dom släppa in folk. Dom första köade från 04.30. Jag fick till slut kölapp nummer 801. Bakom mig stod många många fler. Vi köade från 14 till ca 20.00. Stämningen var god och vädret var på topp. Så det gick ingen nöd på oss. Gratis kaffe och en försäljningsvagn fanns på plats. Stolar hade vi med oss.




Vi hade med oss ett brudskrin som vi vet vem det tillhört, några generationer tillbaka. Vi misstänkte att det kan vara ommålat och i sådant fall inte värt ett skvatt. Men vi var inte helt säkra. Vi fick det bekräftat, skrinet är från 17-talet och ommålat i början av 19-talet. Dessutom saknades låset.

Lika fint nu som innan. men bekräftat att värdet är, det ägaren själv värdesätter det till.

Vi fick även supskedarna i mässing värderade men plåtleksaken orkade vi inte köa till, till slut.




Dom två häftigaste sakerna var cykeln och rullstolen. Båda kommer nog med på TV och ni får vänta och få mer information då.


Utvecklingen har gått framåt


Jättekul att vara på plats och se hur det går till. Skall bli ännu roligare att titta på programmet i framtiden. Speciellt avsnittet från Östersund.




En kille i kön, precis bakom oss, fick sitt fickur värderat till 500000 kr. Så häftigt, då han inte hade en aning om dess värde. Själv hade jag gjort ett vackert halsband av kedjan och lagt klockan åt sidan. Helt ovetandes om dess värde. Tyvärr kommer detta inte med på TV pga tidsbrist. Så kan det gå.




Folk har med sig alldeles för mycket saker. Vore mycket roligare om alla fick ta med sig max 2-3 saker och att det fanns tid till alla. Nu gick dom miste om massor med roligt pga att folk hade med sig säckvis med saker som skulle värderas. Så dom han inte med alla ordentligt.




Inspelningarna pågick både inomhus och utomhus på gatan.




Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...