fredag 25 mars 2016

Marrakech - boende

Min resa till Marrakech har länge varit en dröm och till slut blir drömmar, oftast, verklighet. Om man drömmer tillräckligt länge och intensivt.

Bästa tänkbara ressällskapet fann jag i bästa väninnan och hennes underbara syster. Två lika shoppingglada livsnjutare som mig själv.


På Booking.com fann vi en Riad som passade oss alla i smaken. Ljust, fräscht och nära till Medinan. Skulle absolut kunna välja samma ställe en gång till och rekommenderar absolut Riad Utopia till andra.


Riad Utopia Suites & Spa ligger bara en kort promenad från torget Jamaâ El Fna i centrala Marrakech. Ett stenkast från Medinan. Att kliva innanför portarna till Riaden var underbart, utanför ett myller och innanför en härlig tystnad och ett lugn som är helt obeskrivligt om man inte fått uppleva det. Sådan ro i själen.

Ägarna är från Frankrike och otroligt familjära, glada och hjälpsamma.

Här fanns en pool, på nedervåningen på innergården, och ett spa med traditionell marockansk hammam. Vi började första eftermiddagen på hotellet med lunch uppe på takterassen, där det även fanns solsängar, och sedan hammam och massage. Underbar start på semestern.
 


Riad Utopia erbjuder rum/sviter med luftkonditionering, eget badrum, wifi och satellit-TV. Tror det var totalt 9 rum.
Vi åt frukost uppe på takterassen varje morgon och middag inomhus vid en öppen brasa. I Marrocko är det denna årstid vinter och dom tyckte stundtals att vi var lite tokiga som ville sitta utomhus och äta/fika, dessutom sola på takterassen. Deras "vinter" gav oss fyra härliga dagar med sol och ca 25 grader varmt.
Riad Utopia ligger en kort bilresa från Marrakechs flygplats. Taxichaffören som körde oss till och från Riaden var otroligt trevlig och stolt över sitt land. Han guidade, berättade och pekade längst hela vägen.

Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...