söndag 18 november 2012

Pralinkursen

Pralinkursen är bland det roligaste jag gjort. Nu är den slut för denna gång, men vi har önskat en ny/fortsättning.

Bilderna har hamnat i lite oordning, men...

Mom 3 Låt stelna lite innan överflödit skrapas bort. Ljus choklad kan stelna mer än mörk, mörk choklad är mer känslig vid skrapning.


Mom 4 Efter skrapning är formarna fylda med fina skall som sedan ska fyllas med smaksatt chocklad.


Mom 7 Jämna till ytan, som är prallinens botten.


Mom 2 Skaka ur alla luftbubblor ur chockladen. Vänd upp och ner och vänd inte tillbaka förrän allt som vill rina ur har runnit ur.


Mom 5 Fyll formarna med smaksatt choklad.


Mom 8 När pralinerna svalnat så släpper dom fint ur formen.


Mom 6 Häll över ny tempererad choklad, samma som man fyllde formarna med från början.


Mom 9 Smält lite kokossmör och dutta på pralinerna för att kunna fästa något att dekorera med


Mom 10 Klart! Lite oglansiga och marmorerade pga fel i tempereringen. Men det var ju första gången :)


Mom 1 Fyll formen med tempererad chokladsmet.

Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...