tisdag 11 augusti 2009

Schweiz 2009

Semestern är slut för i år. Vi tillbringade sista veckan i Mogelsberg-Necker-Brunnadern i Schweiz. Hotellet vi bodde på var helt otroligt fantastiskt, det 300 år gamla Gasthaus Rössli i Mogelsberg. Rummen var häftiga, gick i stjärn- och elementens tecken, t ex eld och vatten. Golven knarrade så man trodde man skulle väcka hela bygden. På gasthauset serverades mycket lokalt producerad mat, hembakt bröd, ostar, torkat te, egen tillverkad mussli osv.

Förutom att titta på Islandshäst VM i Brunnadern har vi hunnit med vandring och bad. Mycket god mat och Schweiziskt vin. Trevligt umgänge, nya och gamla bekanta.

Upplevt enorma vyer, rent fint landskap. Mycket av den gamla odlingskulturen fanns kvar i dessa trakter. Hö härsades för hand med kratta, hela familjen hjälpe till. Mjölken drogs för hand ner och upp för backarna i stora tunnor. Vilket härligt folk - garanterat lyckligare än oss som bor i stressiga storstäder.

Dom vackra husen och blomsterprakten var helt obeskrivlig. Man tröttnade aldrig på att titta, det ena var inte det andra likt och vilken snickarglädje.

Väl värt ett besök!

Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...