fredag 24 februari 2017

Mandelmanns gård

Foto: Cecilia Möller/TV4


Favorit på TV just nu - Mandelmanns gård

I dokumentärserien "Mandelmanns gård" har vi fått följa paret Mandelmann, som driver en kravmärkt gård på Österlen. Under åtta avsnitt har vi fått följa familjens vardag under flera årstider, med allt från odlingar och djurskötsel till vardagens matlagning. Nu börjar det gå mot sitt slut, ett avsnitt kvar, tror jag.

Har stor beundran för parat, lite som dom skulle man vilja leva, men inser att jag aldrig skulle orka. Dom är mycket speciella och gården är enorm. Men vilket härligt liv - delvis. Att leva så nära naturen, måste vara en lisa för själen, men det har absolut sina för och nackdelar. Men tror att man får glömma allt annat liv utanför, solsemester, slalomresa, turridning på Island osv. Trädgården och djuren kräver sitt, dygnet runt, året runt. Men det ser väldigt härligt ut.

Blir det någon gång semester mot Österlen - garanterar jag er att jag gör ett stopp på Mandelmanns gård, shoppar loss bland deras ekologiska produkter och fikar bland växterna.

Underbart program!

Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...