söndag 29 maj 2016

Konoba Luš

Andra gången gillt!  
Igår gick vi upp för alla byns backar, irrade och letade, letade med Google maps. Hittade till slut, högst upp i byn, tack vare en kroatiskt-gestikulerande gammal man. 

I dörren mötte oss en ung glad kille som meddelade att det var abonnerat men vi var välkomna en annan kväll.

Med skavsår på fötterna och en svettig blus var det bara att vandra ner till byn igen.


Ikväll hade vi förberett med både rätt kläder och skor, för samma vandring, högst upp i byn. Gumpaskorna satt fint på fossingarna.


Det var värt det. Underbar utsikt.

En underbar förrätt på carrpaccio och bruschetta. Kryddor i rabatterna. Vinrankor som häck. Middagen avnjuts i en olivträdslund/park med fikonträd längst uppfarten.


Till varmrätt en risotto med skaldjur, mumma.


Restaurangen låg etta, i byn, på Trip Advisor. Det var så vi hittade den.

Ägaren var dock lite deppig, hade just fått en 3:a av en "full" fransmann. 

Kanske var det därför vi fick jättebra service med både lokal "grappa" och små bakverk, istället för efterrätt. Vem vet kanske har dom jättebra service jämt oavsett poäng på Trip Advisor. Av oss får dom absolut MVG, finns inget på byn som går att jämföra.


Miljön var mysig och ju mörkare det blev desto mysigare, antar jag. 

Just denna kväll utlovades både storm och regn, så vi avvek lite tidigare.


Svårt att hitta: Både och, söker man på kartor på internet så får man leta till dödagar. Men går man högst upp i byn, till stora vägen, tar den till höger, så kommer man fram. Restaurangen ligger på ovansidan av stora vägen och inte alls i byn. Taxi, rekommenderas, för den som inte vill bli svettig eller inte vill ha gympaskor på restaurang besök. 

Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...