onsdag 8 december 2010

Inglasad farstubro


För ca 30 år sedan var det populärt att måla med plastfärg. Vilket dagens husägare får tampas med oändligt mycket.

När vi flyttade in i huset så fick vi pioritera fönster. Där det på vissa ställen var så illa så vi fick byta ut trädetaljer innan vi kunde måla, kitta, byta glas osv. 17 fönster tog sin lilla tid, men i dag är dom i mycket fint skick. Några saknar fortfarande nya foder, men det är på G. L har blivit en mästare på fönster, mycket tack vara Bringåsens glasmästeri.

Redan då när vi flyttade in var farstubron en skamfläck. Plastfärgen hade flagnat och ribborna var ruttna längst ner, där snö och regn kommit åt.

Farstubron är ju det första man ser när man kommer mot ett hus, ändå har detta hela tiden prioriterats bort och skjutits på. Men det har hela tiden funnits i planeringen, därför har det inte blivit målat en endaste gång sedan vi flyttade hit. Så nu är det bara rent fruktansvärt.

Men äntligen har en snickarfirma från Föllinge tittat förbi och nu är det planerat till maj 2011 för inglasning och övrig renovering.

Nu vill dom att jag skall göra en "ritning". Japp enkelt, den har jag i huvudet helt klar. Men problemet är hur jag skall få ner den på papper?! Får söka bilder på nätet istället...

Kolla in bilden, där ser ni vad färgen har flagnat och ändå är bilden ett par år gammal.

Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...