tisdag 19 augusti 2008

Timmerrummet







Vi har vårat timmer rum på övervåningen, ett rum som vi kallar för kallrummet. Rummet har ingen ström eller el. Där finns dock en öppen spis där vi håller på att sätta in en kassett, för bättre värmehållning.

Rummet används idag bara för mys under sommar halvåret. Vi har en rejäl soffgrupp där och ett stort bord att sitta och äta vid.

Rummet är vackert med sina timmerväggar, breda gamla trägolv och breda plank i tak. Gammal smides spik har man använt i taket.

Men rummet är dystert och inte så värst inbjudande. Vi funderar mycket kring vad vi kan göra med det för att få in lite mer mys och få rummet lite mer inbjudande. Det har dock inte varit prio ett eftersom det används så lite.

I vecka kommer en kille och hjälper till med installationen av kasetten. Sedan skall vi när tid ges, måla golvet ljust vitt-ljus grått. I samma veva kommer vi troligen att måla alla lister och fönsterfoder.

Måla dörren?! Byta gardinstänger och gardiner?! Möblera om?! Måla väggarna?! Vi tar en bitt åt gången så får vi se var vi landar.

Mer bilder kommer inom kort.

Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...