tisdag 28 mars 2017

Weekend i London



Mötte våren i London, i år, en långweekend med två väninnor. Mitt första besök i London, hade inga högre förväntningar eller mål. Mest insupa och spana för att "nästa" gång vara lite mer förberedd.

Hade otrolig tur med vädret, riktigt fint vårväder och värme. Kunde mitt på dagen gå utan jacka och sitta ute i solen. Kvällarna var svalare.

Bodde på hotell, The Blakemore, som låg ett stenkast från Notting Hill, men lite för långt ifrån centrala London. Men hotellet låg alldeles bredvid Hyde Park. Så ändå väldigt bra. Promenerade mycket, upplevde många stadsdelar till fots och kunde sedan bjuda dom ömma fötterna på en tunnelbana, buss eller taxi hem till hotellet.


Våren var på riktig igång, Magnolia, Forsythia, Körsbärsträd och påskliljor blommade för fullt. Gräsmattorna var gröna och träden spirade. Folk satt i parkerna och njöt av våren. Vi satt på fiken och njöt av kaffe.

 

Vi fikade och åt lunch ute. Kommer man från vintern så har man ju enorm sol-värme-brist. Vi promenerade i Hyde Park. På motsatta sidan, av parken, från vårt hotell låg det fina varuhuset Harrods. Vilket vi självklart besökte.


Vackra byggnader och andra detaljer. En härlig stad med hysterisk med turister. Vi sökte oss oftast bort från dom stora gatorna, som Regent Street och Oxford street, till lite mindre. Men alla små vägar leder på något konstigt vis till en större. Vi promenerade längst Themsen. En förmiddag gick vi dit näsan pekade, bara den pekade mot solen... Skönt ibland att inte målen är större än så.

Nästa gång måste det bli lite mer kulturellt, inte enbart arkitektur utifrån. Kanske en musikal eller ett museeum. Men nu har jag koll på stadsdelar, tunnelbanan och lite annat smått och gott.

Notting Hill och Soho var väldigt mysigt.

Primark, lämnar jag åt andra, har upplevt det och det räcker för mig.

Återkommer med mina egna guldkorn...
 

Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...