måndag 28 maj 2012

Ströms Vattudal

Härlig söndag, morsdag, tillbringades vid stranden av Ströms Vattudal, där sambons mor har en stuga.

Vatten ger det där lilla extra till en fin sommardag.

söndag 13 maj 2012

Rabarberpaj 13 maj


Ibland följer jag trädgårdsprogrammet Trädgårdsonsdag, som tidigare hette Trädgårdsfredag. Min favorit är Tareq, han lagar mat och helt fantastisk sådan, tror jag?! För ett par veckor sedan tipsade han om att ställa en hink på rabarbern för att få den första skörden lite tidigare. Jag som älskar rabarber nappade på idén. Ovan ser ni hur min rabarber såg ut då. Nedan hinken som står över.



Nedan ser ni min rabarber idag, den som stått under hinken och växt. Skördade i morse och nu blir det årets första rabarberpaj till förmiddagsfikat, ingen stor paj, men lagom för två. Mumma...

Vilket tips, detta ska jag helt klart minnas till nästa år eller rättare sagt, jag har hinken kvar, det kommer ju nya stjälkar.



Nedan ser ni resterande av min rabarberbuske, som inte har legat under hinken. Den är mörkare i bladen, men har ju knappt kommit upp mer än den andra hade gjort för ett par veckor sedan.

söndag 6 maj 2012

Flinktorpets Hantverk





En granne till mig är superduktig på att sy i läder. Tidigare har hon bl a gjort ridvantar och vanliga vantar till mig. Hela tiden utökar hon sin collection och det senaste är en ryggsäck (ovan) och handväska (nedan). Alla hennes produkter går att finna på http://www.flinktorpetshantverk.se/

Dom här produkterna finns inte på hemsidan ännu, men följande gäller:
Ryggsäcken  är i svart naturgalvat läder med rött ullfoder. .Ficka utvändigt med renhornsknapp. Metallspännen bak för att reglera axelbanden. Förstärkt botten och rygg.
Axelremsväska i svart naturgalvat läder med rött ullfoder. En ficka utvändigt med tryckknapp, går även att få med renhornsknapp. En fick invändigt. Tryck knappar på sidorna upptill för att göra öppningen mindre. Förstärkt botten.
Båda går att få med runt läder och svart foder.

torsdag 3 maj 2012

Taggig å jävlig

Är det något jag är bra på så är det kaktusar. Spelar ingen roll vilken kaktus jag släpar in i huset så står dom strax i blom.

Har andra blommor som bara vägrar blomma eller problemet är att över huvudtaget få dem att överleva.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...