lördag 30 mars 2013

Vilken underbar påsk

Igår åkte vi slalom i Vemdalen och idag tog vi turskidorna till Hållfjället från Ottsjö.















torsdag 28 mars 2013

Tinas praliner

Så här inför denna "godishelg" gjorde vi ett besök på Tinas praliner i Alsen.

Mums vad gott med choklad.





söndag 24 mars 2013

onsdag 20 mars 2013

Vårdagjämning


Vårdagjämning idag då. Vi har fantastiskt skidföre, lagom med snö och påsken närmar sig med rasande fart. En skön tid på året just nu och lite ledigt att se fram emot.

Såg igår att solen går ner senare hos oss än i Stockholm nu och snart är vi ikapp även på mornarna. Vi låg efter ca 15 minuter.

En vecka kvar till påsk och då ställer vi om klockan. Det blir ytterligare en timme ljusare på kvällarna, underbart. Knappt märkbart på mornarna då jag kliver upp. Perfekt!

måndag 4 mars 2013

World Rythm Fest

I lördags var vi på konsert i Östersund, World Rythm fest 2013.

Vi lyssnade på en finsk dragspelare vid namn Johanna Juhola. Hon spelade dragspel med inslag av tango, reggae med massor av tempo. Kallade det för fantacytango. Till sin hjälp hade hon en kille med gitarr som var räddaren.

Sedan var det mina favoriter från Västervik, tjejerna i Abalone Dots. Spelar en blandning av bluegrass och country. Inslag av både nyckelharpa och banjo.

Som avslutning Räfven. Helt galen tempo musik. Punk (?) med trombon, dragspel, kontrabas, fiol och saxofon mm. Publiken i extas!

söndag 3 mars 2013

"Luddan"





Dom mycket varma skorna "Luddorna" ska börja tillverkas här på byn. Agneta har köpt tillbaka företaget. Hon var grunaren till skofabriken men har under ett par år jobbat med annat. Nu har hon köpt lokaler på byn och inom kort flyttar tillverkningen från Änge till Kallsta.

Lycka till Agneta!

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...