fredag 4 september 2020

Svampkurs med middag



I förra helgens svampkurs kunde man välja till en middag på Flammans skafferi i Storlien. En liten restaurang man bara måste besöka om man passerar.



Välkomstdrink och därefter lite lättsam "Coronamingel" i den härliga lokalen. Man får sådan inspiration att titta sig omkring på alla detaljer och alla burkar med dess innehåll. Lokalen var så härligt höstig, passade så perfekt för detta tillfälle.



Middagen bestod av sju rätter, om jag räknade rätt. Alla rätter innehöll svamp tom efterrätten där glassen var smaksatt med Carl-Johan svamp. Örter och kryddor från naturen, konserverat och inlagt, färskt och hemgjort.



Bland det bästa jag ätit någonsin, fick både älg och fisk. Fick även ripa och det äter man ju inte varje dag.



Valde man dryckespaketet så fick man noga utvalda naturviner till dvs viner som ej är processade.



Efterrätterna tog aldrig slut, räckte inte med glass och kaka utan till kaffet fick vi hemgjort godis. Remmar på bärrester och min favorit karamelliserad kvanne. Kvanne som jag aldrig lyckats hitta i naturen själv, ännu.




Inga kommentarer:

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...