Bilderna har hamnat i lite oordning, men...
Mom 3 Låt stelna lite innan överflödit skrapas bort. Ljus choklad kan stelna mer än mörk, mörk choklad är mer känslig vid skrapning. |
Mom 4 Efter skrapning är formarna fylda med fina skall som sedan ska fyllas med smaksatt chocklad. |
Mom 7 Jämna till ytan, som är prallinens botten. |
Mom 2 Skaka ur alla luftbubblor ur chockladen. Vänd upp och ner och vänd inte tillbaka förrän allt som vill rina ur har runnit ur. |
Mom 5 Fyll formarna med smaksatt choklad. |
Mom 8 När pralinerna svalnat så släpper dom fint ur formen. |
Mom 6 Häll över ny tempererad choklad, samma som man fyllde formarna med från början. |
Mom 9 Smält lite kokossmör och dutta på pralinerna för att kunna fästa något att dekorera med |
Mom 10 Klart! Lite oglansiga och marmorerade pga fel i tempereringen. Men det var ju första gången :) |
Mom 1 Fyll formen med tempererad chokladsmet. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar