måndag 26 september 2016

Fjällvandrat


För att fira två 50 åringar tog vi och vandrade till STFs stuga Blåhammarn i helgen som var. Unnade oss deras välkända tre rätters middag inkl dryckespaketet.


Var länge sedan jag mådde så gott. Först ledig i fredags. Besökte Åre höstmarknad, vandrade ca 1,2 mil på lördagen, åt middag och vandrade hem samma sträcka tillbaka på söndag. Till detta skall tilläggas fint väder och goda vänner.


Vandringen gick från Storulvån till Blåhammarn. 


Ett härligt gäng med trevliga minnen på näthinnan. Perfekt att ta fram under senare höst rusk. 

Höst i vävstugan


Nu är det höst och jag har sökt mig in i vävstugan igen. En grå pläd är på gång. Först gjorde jag fransar och sedan är det bara väva. 2,30 exkl fransar ska den bli.

onsdag 14 september 2016

Svampen torkad

Även i år har vi plockat och torkat rödgul trumpetsvamp. Favorit svampen.

Hoppas vi hinner plocka en omgång till.

Vi har haft ett toppenställe där vi plockat år efter år. Gissa om vi blev förvånade i år då vi kom dit och det var avverkat där. Det blev att hitta ett nytt ställe.

måndag 12 september 2016

Härlig helg - The end

Smockfull helg - bär och svampplockning, skördat i trädgården, rensat i rabatter. Varit på ridkurs mm.

torsdag 8 september 2016

Visby, Gotland

Man kan faktiskt åka till Visby i september. Varmt och härligt. Underbart att förlänga sommaren när vi hemma redan har höst.

lördag 3 september 2016

Insuper det sista


Morgon promenad,  mitt på dagen promenad och kvällspromenad. Kan inte bestämma mig när det är som vackrast. Allt vi gör idag gör vi för sista gången.

Snart bär det av hemåt och möta hösten på riktigt.

torsdag 1 september 2016

Lissabon, Portugal


Idag, på eftermiddagen, har jag varit turist i huvudstaden Lissabon. Det var mycket enkelt att ta tåget från Carcavelos in och då hamnade man direkt vid dom fina turistkvarteren. Strosat omkring, ätit en glass och avslutade med en enkel middag. Mysig stad med mycket bra shopping och härlig musikunderhållning vid flera gathörn.

Carcavelos i Portugal

Har varit på kick-off i Portugal i några dagar. Nu har kollegorna åkt hem och jag stannar kvar i några dagar. Ska bli så sköt att sola och slappa.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...