söndag 31 juli 2016

Målar fönster


Äntligen är vi igång. Måla fönster invändigt har länge varit en plan och nu äntligen är det igång. 17 fönster ska invändigt målas, spröjs, båge, karm och bräder. I vissa rum även foder. Kommer ta sin tid, börjat med fem. Men redan efter första strykningen är jag supernöjd. Äntligen ska träfärgen bort.

lördag 30 juli 2016

Trädgårdslandet levererar


Idag har jag ätit lunch från egna trädgårdslandet. Kokta rödbetor, med smör. Lite ärtor och några små söta morötter.

Dessutom finns färdig lök.

Potatis och purjolök kommer.

Sallad, spenat och ruccola har jag redan skördat och det sista är nu övervuxet.

Idag testade jag att göra köttsalt ala Sommar-med-Ernst. Saltet innehåller timjan, libbsticka, oregano (allt från trädgårdslandet), vitlök och salt. Mitt resultat blev dock mer likt pastej än salt.

måndag 25 juli 2016

Min födelsedag

Idag ska vi mysa, sola, bada, äta och umgås. Bara ha det gott.


Igår åt vi födelsedagslunch med släkten. Fina presenter och en trevlig kväll.

onsdag 20 juli 2016

Fina dagar


Det är underskattat att ha semester på hemmaplan. Hinner allt och lite till. Målar, tränar, badar, lagar/äter god mat, umgås med vänner mm.

Idag började jag dagen med att måla torkställningen med mellanstrykning. Sedan packade vi picknick korgen med lunch och for ner till badet. Efter det for jag iväg och handlade och tränade, kvällsdopp innan middag. Visitering av alla gårdens 24 hästar innan jag avslutade dagen med lite tillverkning av Älgörtsdricka. Allt detta och energifylld som bara den.

Sköna dagar...

söndag 10 juli 2016

Försmak av semester

Ännu en helg till ände. Bara en vecka kvar till semestern. Vädret har varit underbart. Förra veckans kyla byttes ut mot sol och värme.


Igår badade jag med tjejerna i Kallstabäcken efter lite bastu. Det finns en liten bastu alldeles vid bäcken och i bäcken är det jättebra grusbotten. Strömmande fräscht vatten. En liten lagun i kvällssolen.

Ikväll tog jag och sambon kvällsdopp i Hårkan. Ännu en underbar liten badplats. Rent klart vatten och härlig botten och fin strand.

Vilka underbara ställen vi har, in på knuten.

torsdag 7 juli 2016

Kall Juli


Vi har haft en bra sommar hittills men något hände när vi gick in i Juli. 10 till 12 grader är inte sommar, det är kallt.


Får riktig höstkänsla när det blåser som det gör. En vecka kvar sedan har jag semester. Hoppas hoppas värmen kommer till dess.

lördag 2 juli 2016

Det regnar...

Vi har gått in i juli månad. Som vanligt går tiden alldeles för fort. Vi har haft en jättefin juni, perfekt väder, två härliga semester trippar. Känner ett lugn i kroppen och njuter av att vakna till en regnig morgon. Går omkring i nattlinne och tofflor långt in på förmiddagen. Underbart! Händer inte så ofta eftersom vi har hästar som vill ha mat och komma ut på morgonen. Men nu är alla hästar ute på bete och jag kan njuta av mornarna på lite annat sätt.


Producerat müsli, blir så gott när man gör den själv. Färglad mat gör mig glad.


Gör man den själv får man ju dessutom ha i exakt det man själv gillar.

Färgglad sallad blir det till lunch idag.

2 veckor kvar till semester, semester på hemmaplan. Har en härlig att-göra-lista och göra-klar-lista, dessutom planerar jag  mycket vila i hängmattan med några mysiga ljudböcker och sommar-prat avsnitt.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...