lördag 23 april 2016

Badrumsskåpet

Nu är äntligen badrumsskåpet i stora badrummet nere fixat och klart med hyllor. Dubbelt så mycket plats för förvaring. Skönt.
Uppdrag vecka 4 klar!
Har en invändig strykning kvar på badrumsskåpet till lilla toaletten nere. Sedan ska även det på plats.

Uppdrag vecka 16 - bestickslådor

Mina bestickslådor gick jag igenom redan vecka 2, då det var uppdrag Köksskåp. Bytte lite plats på saker då och det har helt klart blivit till det bättre.

Det ända som är kvar är bytet av självaste bestickslådorna. Är inte nöjd med dom i trä från IKEA. Dom tar för mycket av utrymmet. Vill byta ut dom men har inte hittat lämpliga ännu.


God morgon vinter

Det var "nästan" vår. Marken var bar, det tittade fram några enstaka gröna strån i gräsmattan. Vårblommorna tittade upp ur rabatten.

Men i morse vaknade vi till vinter igen...

tisdag 19 april 2016

Snabbvisit Stockholm


Varit till Stockholm över dagen på utbildning via jobbet. Tog tillfället att skjuta på flyget hem till ett senare plan och han därmed hälsa på en barndomsvän.

I hennes vackra nyrenoverade kök fan jag detta underbara kakel.


Lunchade i Kungsträdgården för att se dom vackra körsbärsträden. Dom var inte helt utslagna ännu men redan vackra.

Stockholm bjöd på gröna gräsmattor, riktigt vårtecken.

söndag 17 april 2016

Kuddar för utomhusbruk

Köpte mattor på IKEA för 20 kr styck. Dom har nu blivit kuddfodral. Slitstarka kuddar för utomhusbruk i sommar - till farstubron eller hängmattan.

tisdag 12 april 2016

Uppdrag vecka 15 - Förvara vinterkläderna rätt

Uppdrag vecka 15 - Förvara vinterkläderna rätt, hos Förvaringsdrottningen.
Det här uppdraget kommer jag att ta tag i lite senare i vår. Här är full vinter, massor med fin skidåkning kvar, och jag tänker inte packa undan några vinterkläder ännu.
Plockade undan lite skor förra veckan och dom har jag fått hämta tillbaka, åtminstone ett par av dem.
Förvaring för sommar- resp vinterkläder står på min priolista från vecka 1, så kommer absolut att ta tag i detta när det är dags. Känner på mig att det är minst två skidhelger kvar.
Förra veckan fick påsken en egen låda precis som julen fick sina lådor, vecka 2, med markering. Detta stod inte på min priolista från vecka 1, men det gjorde däremot: Skapa ordning inför tvätt dvs nya tvättkorgar. 2 stycken är införskaffade och jag har kunnat bocka av från priolistan.

lördag 9 april 2016

Härlig vårvinter dag

Idag har vi njutit av dagen i Bydalsfjällen. 5 km uppåt, solgropar och sedan grymma 5 km neråt.

söndag 3 april 2016

Uppdrag vecka 13 och 14

Uppdrag vecka 13 - Skapa ordning bland kvitton, hos Förvaringsdrottningen .

Tog mig tid igår att rensa/sortera bland kvitton, räkningar och dyl. Har en snygg låda jag lägger alla betalda räkningar i. Vid tid och lust flyttas dom sedan in i en pärm.


Vårt land är avlångt och det är alldeles för tidigt att plocka undan vintern ännu, här hos oss. Men en liten putsning och rensning av skor, mössor och vantar är gjord idag ändå.

Idag åkte vi slalom i Vemdalen och nästa helg hoppas vi på finväder så vi kan åka längd i tex Storhogna. Så än så länge har vi lite vinter kvar.


Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...