söndag 29 mars 2015

Mer fjäll

Igår hade vi en perfekt dag på fjället. Någonstans mellan Storulvån och Sylarna (Jämtlands högsta fjäll). Man får aldrig nog av dessa vidder och sol.

fredag 27 mars 2015

Earth hour 2015



På lördag, 28 mars 2015, kl 20.30 är det åter dags att släcka lamporna. Hänger du på? På WWFs hemsida kan man hitta följande förslag att roa sig med. Tror att hos oss blir det mycket troligt dom tre markerade.

  • Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus.
  • Bjud in till mörkerfest.
  • Ha en mindfulness-stund.
  • Gå ut och fotografera. 
  • Skapa ljusgraffitti
  • Ha candle light dinner.   
  • Hitta en date. 
  • Spela spel.   
  • Skåda stjärnor. 
  • Mys med berättarkväll framför brasan.

fredag 20 mars 2015

Solförmörkelse


Solförmörkelse var det idag vid 11 - tiden. Ganska besviken var jag eftersom det var molnigt. Men följde det ändå genom fönstret på mitt jobb. Tittar ni på bilden ovan så ser ni troligtvis bara det stora skenet. Men tittar ni noga lite nedanför så ser ni något annat.


Nird som jag är på lite natur, norrsken, stjärnfall, katastrofer osv så följde jag även solförmörkelsen via datorn från Svalbard. Ganska mycket häftigare än i Östersund.


Dagen till ära så skulle man även ha olika sockar idag - om man gillar olika - Rocka sockar.

Trevlig fredag och trevlig helg!

söndag 15 mars 2015

Magisk helg

Igår åkte vi längdskidor på Nulltjärnarna i Vålådalen. Mest solade och fikade vi men vi åkte tjärnar runt. Avslutade med våfflor på Vålådalen fjällstation. Magisk dag.


Idag åkte vi längdskidor i Ullådalen, Åre. Idag mer skidor än igår men lika mycket sol och vet ni vad? Våfflor på Lillåstugan. Magisk dag. 

Haha, fler kalorier in än ut denna helg.


Magisk solnedgång på hemmaplan.

Vårvintern har visat sig från sin bästa sida.

lördag 7 mars 2015

Keramik kurs

Har hälsat på hos en vän i helgen. Det är hon som inspirerat mig till att gå keramik kursen. Men inser när jag jämför våra kurser att det är stor skillnad på hennes och min kurs.

Men fick i helgen ny inspiration då jag såg hennes alster. En hel servis med mattallrikar, assietter, muggar, stora och små skålar, uppläggningsfat, prydnadssaker, gåvor osv.

Otroligt imponerad.

torsdag 5 mars 2015

Nystar

Förbereder en ny pläd. Denna pläd blir den mörkaste jag gjort.

Tvåtrådigt ullgarn och skall väva med dubbla trådar.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...