lördag 21 februari 2015

Vårvinter

Vilket fint väder vi haft idag. Rena vårvintern men det är inte samma sak utan snö. Fläckvis finns det snö, som om det vore april.

Ute middag blev det idag, på finkrogen hemma i Kallsta.

fredag 20 februari 2015

Höstens får

Förra vårens lamm blev slaktade i höstas och nu har skinnen kommit från beredningen.

Så fina och alltid lika kul.

måndag 16 februari 2015

Pläd


Nu har vi börjat varpa en ny omgång med plädar. Tvåtrådigt ullgarn i tre olika färger. En av färgerna, natur, blev vi ganska missnöjd med. Den är för "gul". Men vi kör ändå.

Medan det varpas väver jag ytterligare ett badlakan. Denna blir enbart i grått och lite vitt. Tar inte med det vinröda som jag hade i den första handduken.

söndag 15 februari 2015

Drömmar

Varje gång jag har en fin dag i skidbacken kommer drömmen om en fjällstuga smygande.

Skulle det inte vara mysigt att glida från backen direkt till stugan, tända en brasa, sätta på bastun osv istället för att hoppa in i bilen och köra 10-12 mil hem.

När jag väl kommer hem inser jag att det är helt omöjligt när man har 10 hästar. En hobby åt gången!!!

Men den dan man inte har hästar kanske drömmen blir verklighet? Eller vill man istället kunna åka till olika orter och inte vara fast vid en ort?

Men tänk vad kul att få inreda lite mörkt och murrigt helt tvärt emot vad det är hemma?! Hämtar mycket inspiration och idéer från Norge, dom är jätteduktig på att inreda sportstugor. Sportstugepanelen från 70-talet är helt veck/ute. Tyvärr har vi själva kvar den i vårt vardagsrum och det är skit fult.

lördag 14 februari 2015

Härlig is

Idag bytte vi skidor mot skridskor.

Isen på Storsjön var fantastisk. Från färjelägret i Härke till Kungsgården. Våffelfika och sedan samma sträcka tillbaka. Härligt men när vädret var så bra som idag var det alldeles för kort sträcka. Men isen i Badhusparken är efter denna tö vecka alldeles för dålig så svårt att kliva på någon annanstans.

fredag 6 februari 2015

Tre dagar i Åre

Förutom fin skidåkning har jag inspirerats av fina inrednings detaljer. Hunnit med att besöka alla favorit affärer.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...