söndag 26 oktober 2014

Mindre än två månader kvar



Idag har jag planterat första Amsryllis lökarna. Första julpysslet, mindre än två månader kvar till jul.

lördag 25 oktober 2014

Höstmys



Hösten är mysig. Även om vädret är supertrist. Efter att vi haft två-tre dagar med snö smälter allt nu bort. Det är mörkt och blött ute. Men då är det härligt på en fredag att plocka in, senaste numret av tidningen Lantliv, ur brevlådan. Tända en brasa, lite ljus, hälla upp ett glas rödvin och bjuda sig själv på en chokladbit.

Höstmys!

tisdag 21 oktober 2014

Bakstuga med det lilla extra



Var igår iväg med "vävtjejerna" för att fira några jubilarer. Vi var bjudna till B:s otroligt fina bakstuga. Nytt golv med golvvärme i en gammal timrad stuga med väl bevarat fint timmer. Bakugnen var tillfixad så den nu var i toppform. Nya fönster insatta och i övrigt flera gulliga detaljer för allmän trivsel.


Vi bjöds på trerätters i denna gulliga miljö. Så skön kväll.


En sån stuga skulle jag också vilja ha :)

lördag 18 oktober 2014

Så nöjd med tillvaron



Ligger i sängen och lyssnar på regnet som smattrar mot tak och ruta. Skönt att ha ett hem, ett tak och ett ställe man bara vill tillbringa mer och mer tid på.

fredag 17 oktober 2014

Vill ha...



Kanske ett julklappstips till mig själv. Denna kudde från Himla gillar jag skarpt.

söndag 12 oktober 2014

Riktigt gammalt



Dessa kökshanddukar har min farfars mor broderat i slutet av 1890-talet. Funderar vad jag skall göra med dom. Vill inte använda dom som kökshanddukar, för jag vill inte att dom ska slitas ut. Men jag vill ändå att dom skall komma till användning, fast utan att slitas.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...