onsdag 30 oktober 2013

Väven



Ovan är det förskedat. Nedan har vi börjat "dra på" den i vävstolen.


Men av någon anledning gick flera trådar av, när vi drog på den. Hade jag varpat fel eller var trådarna gamla och torra?? Det slutade med att vi kaserade sista biten. Trist.

lördag 26 oktober 2013

Längtar efter vintern


Alla årstider har ju sin charm men just nu längtar jag efter riktig vinter igen och en vit jul. Vi hade kallt, fruset och frostigt i några dagar. Men nu är det enbart mörkt, lerigt, fuktigt och blött.

Gör om, gör rätt!
Maja njuter på en renfäll

tisdag 22 oktober 2013

Väven fortskrider



Nu har jag varpat, 20 m med 800 trådar. Det blir i slutänden massor med handdukar.


Nu väntar en lång fläta på att bli förskedad.

onsdag 16 oktober 2013

Vinmässa



Förra helgen besökte vi Vinmässan i Östersund. En ny erfarenhet i ett folkvimmel som heter duga. Nästa gång ska jag ha en liten plan...

torsdag 10 oktober 2013

Handdukar


På vävkursen har vi börjat varpa för handdukar. 800 trådar och ca 20 handdukar, varje handduk  ca 75 cm långa, så det är lite tråd som ska varpas. På bilden är det ca 400 trådar, så dubbelt ska på ytterligare. Tar sin lilla tid.

torsdag 3 oktober 2013

Fabriksinvigning



På lördag, imorgon, är det invigning på den nya "fabriken" i byn. Företaget Winterlife slår upp portarna. Tufft av Agneta att starta företag, men hon har varit med förr så hon vet vad det handlar om.


Har hjälpt till tidigare med fotografering till den nya hemsidan och var dit igår kväll och fick hjälpa till med att klippa ut delar till skinnpåsar och dekorera inför invigningen.


Idag går det att finna ett reportage i tidningen ÖP.

Indalsälven vid Lit




Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...