måndag 30 januari 2012

Väver och väver...


Nu har jag flera veckors vävande framför mig. Nedan ser ni att fransarna är helt klara och ovan är jag på god väg med min pläd väv.


För några år sedan träffade jag en tjej som visade vad hon vävt. Det var dukar, tabeletter, handdukar, plädar, tyger osv. Jag var så mäkta imponerad!!! Fick känslan av att hon var ett proffs, i mina ögon hade hon hela "brudkistan" fullsmockad med massor av vackra alster.

Ibland brukar jag tänka tillbaka på det, för då hade jag knappt sett en vävstol och idag kan jag själv. Vill absolut inte säga att jag gör det så värst proffsigt och skulle absolut inte klara det utan mina kurs kompisar. Men jag kan väva och det är jag faktiskt imponerad över. Inte trodde jag det när jag träffad den här tjejen med "brudkistan". Då var det bara en dröm att få lära sig väva en dag.

söndag 29 januari 2012

Te till After Ski


Åre har kommit med ett nytt svart te. Tre nya sorter Aprés Ski, Earl Grey och Jämtland. Har själv provat After Ski och den är mycket god.

Kan helt klart rekommendera.

Mitt är inköpt på Telo Gott i Östersund.

Weeping Willows


Var på en mycket trevlig konsert igår, med Weeping Willow, på Gamla Teatern i Östersund. En juvlig stund på lördagskvällen.

Så mycket härliga låtar. Dom gör skivor för sällan bara nu förtiden. Men även om det var länge sedan den senaste skivan kom så var det en riktigt härlig kväll.

Kan leva länge på denna lördag kväll!!!

onsdag 25 januari 2012

Plädväv


Har äntligen kommit igång med ytterligare en pläd. Den här gången blir det en ljus med mörkare ränder. På bilden ovan håller jag på med fransarna. Det är bland det roligaste som finns att väva.

Pläden blir 1,60 bred och 2,10 lång (2,30 med fransar). När den är klar ska den skickas på beredning, när den kommer därifrån är den ullig och härlig, nästan lite tovad.

tisdag 24 januari 2012

Julafton


Idag är exakt en månad sedan jul. Jisses vad fort tiden går...

måndag 23 januari 2012

söndag 22 januari 2012

Förbjudet


Jag har fållat mina vävda kökshanddukar, med maskin. Absolut förbjudet enligt alla handarbetare. Men jag ser mig själv inte som en handarbetare utan som en hobbyvävare (finns det ett sådant ord), så därför ser jag möjligheten att få göra på detta vis.

Det gick ju så mycket fortare att göra det med symaskin än att göra det för hand. Så nu är det gjort och nu kvarstår att sy på "hängare"

tisdag 3 januari 2012

Julen 2011






Julen 2011 blev en stillsam helg här hos oss. Planen var att tillbringa julafton här hemma hos oss, men pga saker som inträffade så blev det julafton i Strömsund. Men i övrigt har vi tillbringa dagarna hemma. Förutom det så har vi haft två veckors semester, underbart.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...