tisdag 24 maj 2011

Nyttigt godis



Nu har jag fått ner lite frön i backen och nu är det bara att vänta och hoppas. Morötter, rädisor, rödbettor, ruccola, sallad, lök - gul, röd och vit osv. Har dock glömt ärtorna och det måste jag komplettera med.

Sedan skall jag fylla ut med lite blommor, det är kvar.

måndag 23 maj 2011

Dags igen...

Nu är det dags att måla huset, igen. Tycker att vi målar det jämt, men riktigt så är det inte, fast nästan. Förra året målades kortsidorna, men då han vi inte med långsidorna, därför har det blivit husmålning två somrar på raken.

Är det inte husmålning så är det ladugården eller veboden...

fredag 20 maj 2011

Varit till Stockholm





Jag har varit till Stockholm i några dagar och besökt några favoritbutiker och några nya pärlor. Vädret var strålande och vi njöt av både mat och fik, utomhus i solen. Hötorget var fantastiskt färggrant med bigaråer, jordgubbar, sparris och massor med annat gott.

Bilden är från Årstiden, på Drottninggatan, en riktigt ljuvlig guldgruva. Butiken har funnits sedan 1990 och jag besökte den ofta när jag bodde i Stockholm. Minns att den från början mer var inriktad på växter och trädgård. Den delen har dom behållit men utökat med inredning och kläder.

Väl värd ett besök!

söndag 15 maj 2011

Trädgård



Idag har vi träffat en "trädgårdsarkitekt". En bekant till oss, Susanne från Mattmar, ritar/planerar trädgårdar.

Vi fick idag en första pratstund med henne och nu skall vi fylla i lite uppgifter på vad vi vill, tänker och tycker.

Sedan kommer hon på besök och efter det tar det ca 2-3 veckor innan vi får en ritning, ett förslag. Till att börja med en grunskiss. Vill vi sedan gå vidare så blir nästa steg att bestämma vilja växter som skall stå var. Men det är ett nästa steg i sådant fall.

Nu skall vi ju inte göra om hela trädgården, det är inte det vi är ute efter. Men vi har börjat fundera lite på vad vi vill och vi får inte till det praktiskt. Så nu tar vi hjälp!

Ingen av oss vill han någon perfekt trädgård som man ser i radhuslängorna i stan. Utan vi vill bara få till lite praktiska lösningar.

Ett trädgårdsland (förnya det gamla eller flytta på det?)
Ett växthus (placeras var?)
En vettig infart
Någonstans att ställa bilen (inte framför huset)
Grusgång framför stallet och till hagarna
Permanenta fikaplatser (är dom placerade mest praktiskt just nu?)
Placering av torkvinda (den står illa idag)
Ett framtida bubbelbadkar (drömma måste man...)

På baksidan skulle jag dessutom vilja ta bort all gräsmatta (mossa) och göra i ordning med stenar, gångar, sten- och skuggväxter.

Vill miska kvadratytan på gräsmattan, tar ju flera timmar att klippa idag.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...