onsdag 27 april 2011

Det blommar mera...






Vackra vårblommor även om fotografen misslyckats en aning. Har helt klart missat fokus på blommorna och istället fokuserat på dom gröna bladen. Men vem kan vara perfekt jämt ;)

tisdag 26 april 2011

Däckstolar beställda




I två somrar har jag missat dessa däckstolar, slutsålt. Men nu är dom beställa, i år skulle här inte missas.


Klassisk däckstol som pryder sin plats överallt i trädgården och uterummet. Stolen är tillverkad av vitlackerad acacia, ett kortfibrigt, hårt träslag med god hållbarhet utomhus. Fotpallen är lös.

lördag 23 april 2011

En skönhet


Grannen har en riktigt gammal skönhet stående på sin gård, en riktigt gammal kornlada. Igår fick jag tjuvtitta inuti. Så vackra kan gamla byggnader vara och så mycket som det står skrivet i deras gamla timrade väggar. Skulle kunna ägna timmar åt att strosa omkring och andas historia.

För att få in lite ljus var vi tvugna att öppna en - två luckor, utsikten var bedårande.

fredag 22 april 2011

Färger...



Inte enbart hösten bjuder på färger?!

Idag när jag skulle klippa ner humlen, på ett ställe som vi missat i höstas, slog det mig vilka ljuvliga färger jag hade framför mig. Ögat njöt och nu förtiden när man bär med sig mobilen vart man än går så blev instinkten att försöka bevara detta ljuvliga intryck.

Våren i antågande...



Det börjar grönska lite svagt svagt och i min rabatt mot söderväggen kommer snödroppen och krokusen som första skönheter.

Men ute på lägderna har jag sett tussilago och i dikeskanten blåsippor. Nu går det undan...

måndag 11 april 2011

Våren på väg

Förra helgen var jag ner till Skåne, där blommade snödropparna så fint (bilden ovan). I helgen tittade en lite snödroppe upp här hemma i vår rabatt (bilden nedan) - så våren är på väg!

söndag 10 april 2011

Loppis

Vi skulle gå på loppis på Jamtli idag och det skulle tydligen många med oss. Även fast vi tog oss in en annan väg, gräddfilen, så han vi inte komma i närheten av det vi var ute efter. L var mäkta förvånad över hur "äldre" kvinnor kan bete sig :)

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...