torsdag 30 september 2010

Vinterkyla...


Det är grymt kallt på nätterna nu. Det är frost och is på backen på morgonen när man kliver ut. Dimma i dalen, vackra färger i träden och fjällen är vita. Det är juvligt.

Växterna anstränger sig in i det sista.

onsdag 29 september 2010

Krokar till badrummet




Här är några bilder på krokarna från Pigkammaren som skall in i badrummet nere. Så vackra svarta med porslins knoppar. Dom skall sitta på väggen utanför bastudörren.

tisdag 28 september 2010

Pigkammaren


Det har i september öppnat en ny butik i Östersund, på Storgatan 43. Massor med fint i ljust och vitt, nytt och nött, en härlig presentbutik och charmig inredning för den som gillar chabby chic.


Jag hittade krokar till badrummet, superfina i svart med porslinsknoppar. Bilder kommer inom kort.

Butikens hemsida. Bilderna är lånade från hemsidan och fotograf är Conny Lagé.

måndag 27 september 2010

Hamngatan

Jag måste in en sväng på Hamngatan 10 och 12 i Östersund och kolla in dom nya betonghästarna dom fått in från Manzana.

Hittade deras nya blogg och såg där den ovanstående bilden.

fredag 24 september 2010

3 månader till julafton


Idag är det tre månader till julafton. Lite mer än två månader till första advent. Jag gillar julen och väntar redan på snön. Kvällarna börjar bli så himla mörka och snön gör att det lyser upp. Så hit med lite kyla, så marken blir hård, under två veckor och sedan kan snön komma i mitten på oktober, inte mig emot.

tisdag 21 september 2010

Röda mattor


Jag vill väva röda mattor till köket till julen. 4 stycken ca 2,5 m långa och ca 70 cm breda. Att hitta röda mattrasor är stört omöjligt. Färga lakan vill jag inte göra, svårt att få till rätt nyans och färgen är nästan lika dyr som det är att beställa nya lakan från Ellos.

Så nu väntar jag på mina nya röda lakan för att jag sedan skall få riva sönder dem omedelbums för att få till trasor att väva av. Känns lite konstigt, riva i något nytt, men men målet är i sikte.

fredag 17 september 2010

torsdag 16 september 2010

Vackert rött


L han med att måla hela den västra väggen förra helgen. Så nu lyser den så vackert faluröd. Nymålat är fint, men ack vad fort det ser slitet ut. Vågar knappt säga det högt, men nästa sommar måste vi nog bättra på det vita runt fönster och knutar. Alltid finns det något att göra när man bor på en gård.

onsdag 15 september 2010

Svamptider

Skogen är full med svamp. Det är bara att gå ut och förse sig, denna gång plockade vi massor med rödgul trumpetsvamp. Nu ligger dom på tork, utspritt lite här och där.

Gudomligt gott skall det bli i vinter att göra såser och soppor.

söndag 12 september 2010

Helg ge mig mer helg


Oh, vad skönt det är med helg. Hinner med allt det där som inte hinns på vardagarna. Hittar energikickar som gör att man överlever till nästa helg.

Måla måla måla, vi har haft skyliften hemma och L har målat rödfärg på den västra husväggen.


Det är mitten på september och jag skördar fortfarande, både hallon och krusbär. Helt otroligt!



lördag 11 september 2010

Varma golv


Den handtovade ull mattan, från Én Gry och Sif, har kommit. Den är gosiga och ljuvlig och passar perfekt i sovrummet. Som hittat!

Mattan är rund och ca 1,5 m i diameter.

Har köpt den på webbutiken Julias vita drömmar.

fredag 10 september 2010

Fredag



Helgen närmar sig, det är fredag. Jag tror det skall bastas ikväll för att riktigt njuta in helgen.

Bjuder på några detaljbilder från badrummet nere. Trevlig helg alla goa vänner!

onsdag 8 september 2010

Målning pågår!


I badrummet nere pågår målning av fönster. Det är innerutorna som skall bli vita, utsidan är i guldocker.

Alla våra fönster är omålade på insidan, så det är ett jätte projekt framledes att måla alla. Men det passar sig perfekt att börja med badrummet där vi nu har renoverat. Det sticker verkligen i ögonen att ha dem i träfärg när allt annat i det rummet är vitt.

Det blir så fint, två lager kvar.

måndag 6 september 2010

Jämtland är fantastiskt


Det är finare väder nu än vad det har varit på hela sommaren i Jämtland. Man längtar ut... Det är riktigt härligt fika väder, utomhus. Jämtland visar sig från sin bästa sida idag och det har utlovats lika fint resten av veckan. Det är nu man försöker förtränga den Jämtländska sommaren och bara njuter av den otroligt vackra hösten.

Packa picknic korgen, det är september! Njut av solen och värmen, varmare idag än många dagar i somras.

söndag 5 september 2010

Swapen Vita gåvor


Swapen denna gång handlar om Spa/Bad och det är ett ämne som ligger mig kärt om hjärtat just nu då vi nyligen renoverat vårat badrum nere och för tillfället håller på att färdigställa. Vi har fortfarande lite kvar att måla, såsom dörrar, väggar och badrumskåp. Allt är målat en till två gångar och den sista gången kvarstår. Stilen är gammaldags och lantlig.


Uppe har vi en liten toalett med dusch och nere har vi vårat nya badrum på ca 20 kvm med badrum, dusch och badkar, bastu och liten toalett. Badrummet nere går i ljus ton, med gråa och svarta inslag. Toaletten uppe går i blått, vitt och grått.


Vi saknar fortfarande en hel del detaljer såsom krokar, utanför bastun, tvålkoppar till både badrum och toalett.

Speglar hittade vi på loppis i sommar, men vi har inte hunnit få upp dom ännu. Sedan skall det in något att sitta på, som man kan njuta av efter bastu. Mattor saknas, mattor och handdukar skall gå i grått, svart och vitt tror jag.

Återkommer med fler bilder och tankar kring spa/bad för att underlätta för min "hemliga" vän i swapen Vita gåvor.

Helgen går fort




Så otroligt fort som helgerna går, redan söndag kväll och dags att arbeta fem dagar igen innan nästa helg. Vädret har varit stålande i helgen.

Även om jag arbetat halva helgen så har vi hunnit med en hel del. Tvättat, bakat och tagit upp potatis är bara några saker av det vi gjort.

Till nästa helg har vi bokat en sky-lift för att måla på huset. Så vi håller tummarna för bra väder nästa helg. Men innan dess skall det jobbas några dagar och njutas av kvällarna. Dom har lovat strålande väder.

onsdag 1 september 2010

Väntar...

Det märks att det är höst. Jag har satt på värmen i huset för golven börjar bli kalla. Går i väntans tider, har nämligen beställt en riktigt gosig matta från Julias vita drömmar. Hoppas den kommer snart för den behövs nu.

Hösten är här och alla dess härliga färger påväg. I like!

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...