fredag 30 april 2010

Dags för besiktning





Idag har VVS killarna fixat handfatet ovanför det nya skåpet. Kopplat på vattnet så nu fungerar toalettstolen, handfaten, duschen och badkaret. L har premiärduschat och i helgen blir det säkert kanske bastu och bad för att prova. För visst måste man prova innan slutbesiktning?!

På tisdag är det dags för slutbesiktning. Allt är inte klart t ex är inte handduschen på plats och sedan är det lite annat. Mycket målafärg är kvar och det är upp till oss att skynda måla.

Sedan allt det roliga så som speglar, krokar och annat smått och gott. Men det lär ta sin tid så man hittar sina favoriter. Har en spegel i Åre som jag gärna skulle vilja ha...

onsdag 28 april 2010

Mer badrum...

Nu har hantverkarna gjort om kranfästena och satt upp badkarskranen på nytt och duschkranen. Duschen är dock inte klar, slang och handduschen saknas fortfarande.

Bastu belysningen är fixad. Är inte helt nöjd med den i ryggstödet. Den i understa laven är bra och lyser fint. Vi får se om vi nöjer oss och försöker fixa själva eller gnäller till en gång till. I kartongerna som ligger på lavarna ligger bastustenarna. Det skall bli kul att sätta i dom i bastuagregatet.


Luftintaget till bastun är på plats men inte helt klart. Isoleringsullen skall inte synas utan det skall ju till något där plus målning.

Valborgshelgen skall nog tillbringas med en pänsel i handen...

tisdag 27 april 2010

Badrumsskåp

Idag fick vi hem badrumsskåpet, snickrat på Kulturarvet i Östersund. Helt måttbeställt enligt våra önskemål.

Nu gäller det bara att komma på en bra färg som passar och sedan måla.

lördag 24 april 2010

Tapeten på plats

Nu är tapeten uppsatt på toaletten nere. Pärlspontväggarna och taket är vitt och färdigmålat. Dörrar och foder är grå med mycket grön umbra i. Det är kvar att måla en omgång till. Målat har vi gjort själva och det är jag som skall ta mig i kragen och måla det sista.

Det skall in ett skåp under handfatet och sedan är det lite små detaljer så som krokar, spegel, taklampa och dyl. Men i övrigt är toaletten klar.

Det är Per-Roland Sundberg från Ringsta som har tapetserat med enorm mönsteranpassning. Snyggt jobbat.

Vi gjorde en kompromiss, jag fick igenom mitt val av tapet och L fick/får bestämma taklampa. Har ännu ingen aning om vad det blir för taklampa.

Toaletten är vi jättenöjd med. Förhoppningsvis blir resterande av badrummet klart i nästa vecka.

söndag 11 april 2010

Paradiset på jorden




Ännu en strålande dag i Jämtlandsfjällen, med sol, fika och längdskidor.

På sen eftermiddag tog vi middag på solterassen på Storulvåns fjällstation. Vilket paradis på jorden med horisonten täkt av vita fjäll.

Köpte mig en yllemössa, inget jag behöver just nu. Men den var så snygg så jag förbereder redan nu inför nästa vinter.

Vårtecken


Den första snödroppen har tittat upp, det är väl ett vårtecken om något...

lördag 10 april 2010

Måla måla måla

Har målat dörrar och foder i badrummet i helgen. Första omgången, så det är lite kvar att göra. Lite färg piggar helt klart upp mot allt träfärgat.

fredag 9 april 2010

Åreskutan

I morse for L till fjälls. Han skall åka Jämtlandstriangeln med sina vänner. Dom besöker bl a Blåhammaren och Sylarna. Är lite avis på middagen som dom skall njuta av ikväll på Blåhammarn. Men men det ligger kvar där till ett annat tillfälle för mig.

Själv skall jag försöka ta mig till Åre i helgen igen, små dagsutflykter, åka skidor och njuta av solen. Det har lovats strålande väder i helgen igen. Bäst att njuta så länge det varar.

Trevlig helg!

måndag 5 april 2010

Påsken





Påsken snart slut men vi njuter av ledigheten in i det sista. Nu är det verkligen vår. Snön tinar med rasande fart och snart snart tittar de första vårlökarna upp ur rabatten. Kommer bara det första så kommer snart resten. Oops så är valborg här och sedan är det maj och i en blinkning har vi sommar...

Hälsosamt i fjällen

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen...

Idag har vi haft ännu en härlig dag i fjällen. Målet idag var Vita Renen från Edsåsdalen.

Vi tog en omväg upp. Det blev en riktig pärs och väl framme var vi helt klart värda lite gott. Väl framme lappade vi sol i mängder ute på terassen. Hemvägen tog vi den rakaste och snabbaste vägen och oops så hamnade vi i slalombaken med längdskidorna. Inte lika kul men det gick bra till slut.



Påsken går mot sitt slut. Men kvar finns ytterligare några härliga helger i april.

söndag 4 april 2010

Skidor + våfflor = vårvinter



Åre fjällen har bjudit på några fantastiska dagar nu när "alla" har påskledigt. Njuter!

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...