onsdag 30 september 2009

Min väv

Så här ser min pågående väv ut på vävkursen. Det är en grå randig pläd och på bilden är det fransarna man ser. Fransarna till pläden innan och min pläd. Pläden blir 2,10 lång plus fransar och 1,60 bred.

När sedan alla plädar är klara, ca 10 stycken, så skall dom till beredning, så dom blir så där härligt luddiga, mjuka och sköna.

Superkul att väva men lite bökigt eftersom den är så bred.

tisdag 29 september 2009

Gräva

Vi ska till att gräva lite på gårdsplan och därför var elbolaget hit häromdagen och markerade ut var deras ledningar går. Så nu har vi massor med blåa streck på gräsmattan.



måndag 28 september 2009

Ny vecka...

Nu är helgen över och vi går in i en ny vecka.

Den här veckan skall jag på vävkurs, har börjat väva på en pläd och det ser ut att bli helt underbart fint, så det känns superkul.

Skall även skicka iväg mitt paket till min hemliga vän i swapen Vita gåvor. Köpte paketet i Umeå när jag var dit i förra veckan. Hoppas hon blir glad, det skulle jag bli.

Umeå är en härlig shoppingstad, har mycket mer än Östersund att erbjuda. Favoritaffären är Pentik och Mias lustgård.

Nästa helg skall jag tillbringa på det vackra Wången, då jag skall dit på kurs.

lördag 26 september 2009

Höstmys

Fredagsmys har blivit ett begrepp i svenssons liv. Mys över huvudtaget tycker jag är härligt oavsett om det är på en fredag eller som idag en lördag.

fredag 25 september 2009

Trevlig helg!

I helgen skall jag framförallt njuta. Det är sista helgen på mycket länge som jag har möjlighet att vara hemma. Så nu skall jag göra bara sådant som jag tycker om att göra på hemma plan. Vad det blir får vi väl se...

tisdag 22 september 2009

TV kväll ikväll

Ikväll blir det TV kväll för mig, 21.45 är det ett program om Peter Jöback, det går ju bara inte att missa. Som pricken över i:et så har jag idag bokat biljetter till Alexander Rybaks konser i Östersund i oktober.

Tanten åldras men inte åldern på pojkarna hon beundrar... Fast Peter vet i fasen, han åldras ju ikapp med mig, bara det att han håller sig ung och fräsch!!!

Bilder från Peters hemsida.

Torkad svamp

Det här är årets skörd av röd-gul trattkantarell. Äntligen har den torkat klart och jag har kunnat lägga den i burkar. Mumma vad gott det skall bli i vinter, med varma mackor, soppor, pajer och såser m m.

måndag 21 september 2009

Blomma

Det blommar fortfarande i trädgården även fast det är så sent på hösten.

söndag 20 september 2009

Vilken helg

I helgen har det varit strålande väder som gett möjlighet till fika utomhus. Har planterat ett äppelträd. Fick pengar till det i födelsedagspresent av vännerna i tyskland och äntligen har jag köpt ett litet träd. Nu håller vi tummarna att det överlever vintern och blommar riktigt fint i vår.

En Transparente Blanche, ett stort rundat kägellikt, gulvitt äpple som mognar i aug-sep. Skall vara härdigt ända upp till zon VI. Så nu håller vi tummarna.

torsdag 17 september 2009

Till köket

Från Asta Snickerier i Hälsingland är vi på gång att beställa nytt köksbord och stolar. Bordet och stolarna skymtar här på deras bild. Det kommer helt klart bli en färgklick i det övrigt så ljusa köket, vi har nämligen beställt bord och stolar i rött och sittskivan i svart.

Asta Snickerier finner ni här.

Köket på bilden är väldigt likt vårat, både i färg, modell och beslag. Vårat är dock snickrat i Hedesunda.

onsdag 16 september 2009

Vackert på morgonen

Några mornar nu har det varit så där otroligt vackert på morgonen. Sol från strålande blå himmel och med dimma i dalen och fjällen som sticker upp ur dimman. Helt sagolikt vackert.

Bilderna är tagna här hemifrån, från byn Kallsta. Med Oviksfjällen och Bydalsfjällen som sticker upp ur dimman.


Om några dagar kommer snön att ligga på fjälltopparna och då blir det ännu vackrare. När björkar och aspar dessutom blir lite mer gul, så blir det som i ett sagolandskap.

Hösten är ljuvlig med alla dess färgprakt!

tisdag 15 september 2009

Höst

Äntligen har jag hunnit få till lite höst på farstubron. Vit ljung och lite annat tåligt. Mysigt!



måndag 14 september 2009

Ny vecka

Helgerna går alldeles för fort. Det är så mycket man vill göra när man äntligen är ledig så tiden bara springer iväg. Nu är det åter ny vecka och rusch, rusch med fullspäckat schema.

söndag 13 september 2009

Helgens skörd

I helgen har vi bl a plockat röd-gul trumpetsvamp. Tänk vilket guld vi har i skogen runt omkring oss. Sedan har det rensats och putsats och nu ligger det på tork innan det läggs i burkar.




torsdag 10 september 2009

Fortfarande inget badrum

Idag var det hem en hantverkare som skall lämna offert på vårat kommande badrum. Vilken evighetstid detta skall ta. Men det finns hopp!

onsdag 9 september 2009

Fika

Idag bjuds det på fika på jobbet. Dom har ju tjatat och tjatat och påmint och påmint om att jag fyllt år i somras. Så idag blir det blåbärskaka till hela gänget.

måndag 7 september 2009

Ny vecka




Idag skall jag på nästa sista gången på vinprovning. Idag skall vi prova moserande viner. Sista omgången blir på vinmässan i Östersund, den 10 oktober. Tyvärr kan jag inte vara med då, har annat på schemat. Så jag får extra se fram emot kvällens aktiviteter.

söndag 6 september 2009

Höstskörd

Nu har bl a pepparmyntan (omg 2) torkat klart och blivit nersmulad i en burk. Till vintern blir det gott te.

Skall faktiskt ta in en omgång till, för det finns gott om pepparmynta i trädgården.

fredag 4 september 2009

Till fjälls

I helgen skall jag rida med några vänner i fjällvärlden. Ses åter på söndag!

Prickigt-rutigt-randigt

Tänkte underlätta för min vän på Vita gåvor, med att visa vad jag har hemma som är prickigt, rutigt eller randigt. Gick runt med kameran hemma och hittade endast denna tapet. Det var det enda prickiga jag kunde hitta. Något randigt eller rutigt hittade jag inte heller, förutom något påslakan.

Det är bara att inse, jag är den enfärgade typen, helt klart. Blev faktiskt lite förvånad själv!

onsdag 2 september 2009

Böcker

Vill ha denna bok, men den är slut överallt. Någon som har någon idé?

Har tjuvtittat i den hos en vän och den är helt ljuvlig. Ger så mycket inspiration...

tisdag 1 september 2009

Tävla om en stjärna!

bloggen! Pågår till den 2 september.

Vita gåvor

Höstens swap har kört igång hos Vita gåvor. Senast den 30 september skall jag skicka en present till min hemliga vän. Presenten skall innehålla något som är prickigt, rutigt eller randigt.

Min hemliga vän har en fantastisk blogg så det är superkul att vara inne där och titta i smyg. Försöka gissa vad hon skulle vilja ha och vad som passar henne.

Först lite forskning sedan lite shopping...

Nu dags för min hemliga vän att ge denna lite ledtrådar.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...