måndag 31 augusti 2009

söndag 30 augusti 2009

Herr kantarell

I lördags hade vi en trevlig dag på fjället, jag, L och en god vän. Letade Herr (fjäll) kantarell och han ville faktiskt visa sig för oss. Ca 10 kg per person, sedan orkade vi inte bära mer. Hur mycket som helst lämnade vi kvar till dem som skulle komma efter oss. Snällt va!?

Nu kommer snart den färgprakt som är så bedårande vacker att skåda. På den översta bilden kan man redan ana den...

Gysinge

Gysingens nya handbok har kommit, nr 9. 300 sidor fullmatad med nya produkter, idéer och instruktioner för allt inom byggnadsvård.

fredag 28 augusti 2009

Frö med posten





Har beställt lökar med posten, nu jäklar hoppas jag det blommar nästa sommar. Beställt från Frö med posten - länk finns på vänster kanten.

torsdag 27 augusti 2009

Nordljus homeparty

Igår var jag hem till M på Nordljus homeparty. Bättre plats för ett sådant party går knappt att hitta. Hela hennes hem blev som en liten inredningsaffär, det gick knappt att se skillnad på det som var till försäljning och det som var hennes befintliga inredning. Ett ljuvligt litet hem hon har. Klantigt av mig att lämna kameran hemma...

Köpte mig två tavelhyllor, en liten korg och lite väggord. Men på deras internetbutik finns mycket mycket mer, tror det är över 3000 prytlar. Har lagt in en länk lite längre ner till vänster. Vi bloggare som vill ha 10 % i butiken, kan lägga in loggan och meddela butiken så får vi rabatt.

Alla bilder är lånade från deras hemsida.

onsdag 26 augusti 2009

Homeparty

Idag skall jag på ett homeparty med Nordljus produkter. Det är allt från inredning, smycken till mat och dyl. Skall bli jättekul. Har tjuvtittat på deras hemsida, där jag även lånat bilden ovan ifrån. Prylar helt i min stil...

Skall ju samtidigt få se hur en bekant bor, alltid lika trevlig och ofta ganska inspirationsgivande att se andras hem.

tisdag 25 augusti 2009

Från egen trädgård




När jag fyllde år fick jag en ljuvlig blomsterbukett från Anna i Mattmar. Tänk att kunna plocka en så otroligt vacker bukett från egen trädgård! Helt enastående... Det kommer aldrig att hända mig, lyckas jag få en-två blommor i trädgården, så blir jag för snål för att plocka in dom till en bukett. Dom enstaka jag får vill jag njuta av i trädgården, den korta stund dom lever.

Men nästa år skall jag sätta ringblommor, från frö. I höst skall jag åter sätta några lökar - som jag aldrig tror kommer upp, för jag har satt hur många som helst, men det kommer aldrig upp något. Vårblommor har jag men sedan är det slut i trädgården?!

Frö med posten är ett bra företag som finns på nätet.

Ikea katalogen

Har äntligen kommit och ger massor med inspiration.

måndag 24 augusti 2009

Lilla skördehelgen

I helgen har jag suttit mestatiden runt trädgårdslandet. Plockat både svarta och röda vinbär. Det blev även lite hallon, lite ärtor mm.

Har även tagit in lite kryddor och lagt på tork. Det blev massor med oregano, undrar just om det blir bra?

fredag 21 augusti 2009

Trädgårdsfredag är tillbaka!

Ett favoritprogram helt klart...

Jordgubbar

Igår bar det iväg till Jordgubbslandet för att plocka jordgubbar på självplocken. Det var verkligen på tiden, sista dagen som dom har öppet för i år (åtminstone enligt plan). Blir det riktigt bra väder kan dom kanske ha öppet någon dag till. Gubbar fanns det och blev över.

Mums vad gott, nu är dom rensade och frysta för att sedan i vinter saftas och syltas.

Önskar er alla en trevlig helg!

torsdag 20 augusti 2009

Mer pepparmynts te

Nu är andra omgången av pepparmyntste på torkning. Vet ni vad?! Jag tror jag får till ytterligare en.

onsdag 19 augusti 2009

Svamptider

Under en ridtur igår höll jag på att få tokspel. Hur mycket svamp som helst i skogen. Har ju inte hunnit rida något den sista tiden, men igår när jag var ute så såg jag allt det goda. Det var bara rida hem och byta ut ridstövlar mot storstövlar och ridhjälm mot svampkorg och ridspö mot svampkniv.

Väl hemma, med korgen full med rödgul taggsvamp och fårticka, fick jag mig några goda smörgåsar. Det blev även två förvälda pajportioner inför vintern. Svamp é gott!

TACK!




Tack alla underbara, för dom fina presenterna. Visar här några utvalda...

Festligt!

På Göranssons loge, i Husås, dukade vi upp för kräftskiva i lördags, oh så roligt vi hade och oh så länge vi höll på. Tack alla goa vänner!

Tiden går...


I somras fyllde jag år och då hade vi trevligt med familjen och dom närmaste. Med fika och italiensk buffé firade vi min dag på hemmaplan.

Tiden går fort, efter det for vi på semester till Schweiz och nu förra helgen var det dags för fest för vännerna. Jag har helt enkelt inte riktigt hunnit med, det är ju redan mitten på augusti.

tisdag 11 augusti 2009

Schweiz 2009

Semestern är slut för i år. Vi tillbringade sista veckan i Mogelsberg-Necker-Brunnadern i Schweiz. Hotellet vi bodde på var helt otroligt fantastiskt, det 300 år gamla Gasthaus Rössli i Mogelsberg. Rummen var häftiga, gick i stjärn- och elementens tecken, t ex eld och vatten. Golven knarrade så man trodde man skulle väcka hela bygden. På gasthauset serverades mycket lokalt producerad mat, hembakt bröd, ostar, torkat te, egen tillverkad mussli osv.

Förutom att titta på Islandshäst VM i Brunnadern har vi hunnit med vandring och bad. Mycket god mat och Schweiziskt vin. Trevligt umgänge, nya och gamla bekanta.

Upplevt enorma vyer, rent fint landskap. Mycket av den gamla odlingskulturen fanns kvar i dessa trakter. Hö härsades för hand med kratta, hela familjen hjälpe till. Mjölken drogs för hand ner och upp för backarna i stora tunnor. Vilket härligt folk - garanterat lyckligare än oss som bor i stressiga storstäder.

Dom vackra husen och blomsterprakten var helt obeskrivlig. Man tröttnade aldrig på att titta, det ena var inte det andra likt och vilken snickarglädje.

Väl värt ett besök!

måndag 3 augusti 2009

Semester!

Bilder utlovas då jag vet att det är otroligt vackert där, dit vi skall. Önskar er alla en skön augusti vecka.

söndag 2 augusti 2009

Nymålat!

I helgen har gaveln blivit målad, vindskivorna bytta. Synd jag inte tog en före bild och en efter bild. Syrenen har vi klippt ner och skall klippa ännu mer, den hade slitit bort mycket färg från husväggen. Vindskivorna skall prydas med en bräda till för att få ytterligare lite bredd, dom är redan bredare än vad dom var innan dom byttes ut.


Fönster fodrena är på denna gavel bytta och fönstrena målade och nya plåtar är dit satta under rutorna.

Huset är målat med falu rödfärg, fodrena är inte rent vita utan blandade lite så det går mer åt det gräddvita och fönstrena är en favorit bland färger guldocker.

Pepparmynts te





I mitt nya kryddland stor trivs pepparmyntan. Har tidigare haft en liten buske men denna sommar har jag en "enorm". Har nu tagit in första omgången för torkning, sedan skall det smulas och förvaras torrt och mörkt. I vinter blir det den bästa av bästa tesorter här i huset.

Prova själv ifall du har en pepparmynta, du kommer inte att ångra dig.

lördag 1 augusti 2009

Målningsresultat

Här målas det, jag på markplan och L uppe i skyliften. Men gissa om jag blev arg när jag inte fick loss plåten, den skall ju bytas ut...


Den som en gång i tiden satte dit den har definitivt inte tänkt på att man skall kunna klämma in en hammare i hörnen för att kunna få loss den. Arg...

Mums...

Mums är det med smultron!

Lavendel

Den ljuvliga lavendeln har fått komma in för torkning. När den torkat skall den få pryda t ex linneskåpet. Det blir en helt härlig doft varje gång man öppnar skåpet. En favorit i trädgården.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...