tisdag 28 juli 2009

Målar

Jag målar stallbyggnaden, det känns som ett evighetsjobb. Har hållt på i flera år och kommer inge vart. Målar vitt och målar vitt eller rött och mera rött...

När man är klar är det dags att börja om, som med huset. Redan dags att måla det igen.

Urtrist!

lördag 25 juli 2009

Någon?!

Någon på Danielsgården fyller 40 år idag. Familjen är samlad och vi har en trevlig dag tillsammans. Kanske kanske berättar jag mer...

Som gubben ur lådan...

stod dom utanför dörren idag, vännerna från Stockholm. Vad kul det är med överraskningar! Strax före middagen knackade det på dörren. Fram med mera tallrikar och bestik. En mysig stund i trädgården med ett glas vin in på småtimmarna och innan dess hade vi fixat fram en husvagn från grannen.

Ännu en gång har grannen räddat oss! Underbart!

Vilken trevlig helg vi kommer att få...

onsdag 22 juli 2009

Grattis!

Grattis Camilla och Kirsi, som båda fyller fyrtio år idag. Önskar er en härlig dag och vill bara påminna om att ni båda är äldre än mig. Ha en super skön dag!

Den här söta blomman har jag i min trädgård och den blommar nu. Vet dock inte vad den heter, har köpt den av Jerker i Föllinge. Jerker har en fantastisk trädgård som han visade upp för allmännheten för några år sedan.

måndag 20 juli 2009

Regnet det öser ner

Vilken perfekt dag att tillbringa inne och förbereda helgen som kommer.

Var ute en sväng och tittade till alla hästar i hagarna, var dyng sur när jag kom in. Skönt att få komma in.

söndag 19 juli 2009

Vindskivor

Det byts vindskivor på huset. Idag får L hjälp av våran vän från Norge som är på besök. Igår var jag uppe med honom i skyliften, men det höll på att sluta med skilsmässa (fast vi inte är gifta) och ett par utslagna framtänder på L. Så jag vägrade ställa upp idag.

Skyliften har vi hyrt så många gånger men det har alltid krockat med regn. Även idag, men åtminstone den ena sidan blir påbörjad/klar.

Jag är mycket för detta med kvinnliga och manliga sysslor. Jag håller mig gärna på marken och påtar med blommorna i stället. Passar mig utmärkt.

fredag 17 juli 2009

Slöjdmässan

Hittade denna söta ängel på Slöjdmässan i Strömsund igår. Texten på lilla kortet var så ljuvlig, vet exakt vilken vän som skall få den.

torsdag 16 juli 2009

Likt vårt...

men ändå inte. Storstugan på Strömsunds hembygdsgård är så lik våran i sin planlösning, en riktigt väl bevarad Jämtlandslänga.

Det är lika trevligt varje gång man får komma in i den och idag hade jag tur, när jag hade vägarna förbi. Idag hade jag dessutom stortur, för inne i stugan var det besök av barnbarnet till henne som beslöt att flytta storstugan till hembygdsgården och hon var pratglad (eller rättare sagt berättarglad). Ensam var jag också, så jag fick ha all tid i världen när damen kom igång.

Storstugan uppfördes 1837 och flyttades till Strömsunds bygdegård 1957 från Vedjeön.

Mycket detaljer är bevarade och det är en fröjd att studera lister, krokar, målningar, tapeter mm.


Har ju semester så då har man lite tid för sådant.

När sambon är hemifrån dansar råttan på bordet. Körde L till Strömsund idag, för han skulle fiska så då hade jag möjlighet att titta in på hempan. Där var det bl a slöjdmässa och auktion. Så nog fördrev man tiden.

onsdag 15 juli 2009

Vara eller inte vara...

När jag löste in den här härliga trädgårdsstolen på auktion förra sommaren, kom det fram en tjej till mig och sa: Du målar väl inte om den, den är så härligt charmig, så sliten och fin.

Nu har kära sambon hunnit börja skrapa på den, ändå, så nu blir det nog måla av.

Mitt nästa målningsprojekt, så snart orken infaller. Befinner mig fortfarande i den där semester dvalan som lätt infaller i början då man (åtminstone jag) jagar semesterkänslan. Vill liksom inte göra något, för att tiden inte skall gå så fort.

Uppe på lagårdslogen står möblerna på rad och väntar på att bli tillfixade. Har bl a ett skåp som väntar på ett nytt lager färg, ett par bord osv.

tisdag 14 juli 2009

Inspirerande besök


Vilken utmärkt dag att fara till IKEA. Regnet vräkte ner nästan hela bilresan dit. När vi kom fram sken solen och vi kunde ta en lunch på en uteservering. Sedan var det IKEA för hela slanten, pga att jag inte hittade den lampa jag var ute efter, fick jag chansen att spring lokalen runt minst tre varv, medan L betalade och väntade utanför.

Nu har vi bestämt vilka lampor det blir till badrummet nere. Vi har köpt lite nya mattor till tvättstugan, en pall och lite annat smått och gott.

IKEA

fredag 10 juli 2009

torsdag 9 juli 2009

Kristid

Det är torsdag och kl är 20.00, det är Sommar med Ernst på TV4 och våran TV4 fungerar inte? Vad nu då, snabb kontroll, alla sladdar sitter i, antennen sitter där den ska. Alla andra kanaler fungerar. Hmm, grannen klipper gräsmatta - kan det vara så illa?! Japp, skickar ut sambon för att prata lite snällt med grannen (som förstår läget) som slutar klippa och våran TV4 fungerar igen. Kvällen är räddad!

Samma sak händer på vintern när folk åker förbi i "gamla" snöskotrar. Så vi har full koll på vilka som har gamla och nya snöskotrar. Våran TV är proffs på att avgöra det.


tisdag 7 juli 2009

L har semester...

Min dräng har också en dräng. L är hemma och har semester och medans jag är på arbetet så vet jag att han får hjälp, har ju sett det själv.

måndag 6 juli 2009

Avlutat...















Det liksom kliar i fingrarna på mig när jag ser avlutade gamla välskötta möbler på auktion.

Igår fanns det flera fina byråer, skrivbord och pottskåp på auktionen i Ringsta. Frågan är bara var skall man ställa alla dessa fina möber? Fick hålla hårt i armen igår för att den inte skulle åka upp när skrivbord efter skrivbord gick väldigt billigt.

Med mig hem följde ändå denna fina byrå eller dragkista som dom kallar den här. Var den skall placeras vet jag inte ännu, men med tiden får den nog en värdig plats.

En söt liten griffeltavla blev det också...

Det vita skåpet från 1756 (dock om målat), se bilden nedan gick för 500 kr.

torsdag 2 juli 2009

Auktion i Ringsta


På söndag har Mårten Mårtensson auktion i Ringsta, dvs 800 meter för oss att gå. Men innan dess skall vi avsluta arbetsveckan, vinka av våra gäster från Tyskland, fira en 79 åring och gå på fest.

Har varken tid eller lust att sitta framför datorn just nu. Så önskar er alla en ljuvlig helg och fantastisk semester till er som får det nu. Själv arbetar jag en vecka till.

onsdag 1 juli 2009

Bok tips!

Så här mitt i varmaste sommaren vill jag göra reklam för julen. Ernst kommer i höst ut med sin bok, Jul med Ernst. Så alla Ernst älskare håll ögonen öppna!

September tror jag den kommer!

Tror det är 177 dagar kvar till julafton idag!

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...