söndag 29 mars 2009

Projekt badrum




Här ser ni utrymmet som skall bli badrum. Det är alltså två rum, tidigare toalett och rum, som tillsammans skall bli ett badrum på ca 20 kvm. Idag var det hit en arkitekt som mätte, fotade och noterade. Innan påsk skall vi få en skiss på hennes idéer. Jag vet ju redan hur jag vill ha det, men mannen i huset tror att det finns bättre idéer, vi får väl se...

fredag 27 mars 2009

Matta

Jag börjar i fel ände. Nu har jag vävt en matta i jeanst tyg till skafferiet. Det var snabbt gjort, klar på ett par timmar. Så nu väntar jag bara på att jag skall få renovera i skafferiet, så jag kan få börja använda mattan. Måste få upp lite hyllor och undan saker på golvet så det får plats en matta.

Den är så snygg i dom olika blå nyanserna, en aning vitt också för att bryta av.

torsdag 26 mars 2009

Matta

Här har ni bildbevis på min alldeles egenhändigt vävda matta. 4,40 lång, täcker hela hallen uppe. Nästa vita matta som skall vävas skall bli 5,40, men den har jag inte kommit igång med ännu.

Dålig bildkvalitee. Kameran har varit borta för länge, minns inte hur man använder alla knappar. Bättring lovas!

Landösjön

Vädergudarna var med oss igår, vi fick strålande väder under våran pimpeldag på Landösjön. Det blev våffla till middag, då fisken inte behagade sig att nappa. Fler sådana dagar önskas för att hämta ny energi...



tisdag 24 mars 2009

Önskar mig sol...

Hela onsdagen skall tillbringas på Landösjön, så jag önskar en blå himmel med massor av sol! Sambon meddelar att han vill att jag skall ha med mig en full kvot med rödingar hem. Fast för mig är inte det viktigast, bara en bisyssla där på isen.

Bilden är från Storlien förra vårvintern.

Kameran är åter - är så glad!

måndag 23 mars 2009

Bak av kardemumma rån



Mumsigt gott blev det när Malin, jag och tant Anna bakade Kardemumma rån för förta gången. Dvs det var första gången för Malin och mig, Anna har garanterat bakat miljoner gånger tidigare.

Tror hon nämnde att hon brukar baka ca 3000 rån till Jamtli julmarknad. Malin och jag lyckades baka 50 var.

Bilderna har Malin tagit, men jag har beskurit dem, då vi inte har frågat Anna om tillstånd att publicera varken henne eller hennes hem på nätet.


fredag 20 mars 2009

Inte 40 än


Igår träffade jag min goda vän Malin. Vi har alltid så himla kul ihop, gör saker tillsammans som ingen annan skulle komma på att hitta på. Vi är ofta ute på nytt vatten... Hon ger mig så mycket energi och glädje, hon är bara helt otrolig. Jag är så glad att jag fått lära känna henne!

Vi bor ju ganska långt ifrån varandra, så kvällarna blir sena när vi träffas och resorna långa. Men vad gör väl det när man har så trevligt tillsammans.

Igår fick jag min 40-års present av Malin och Håkan, hmm, det är ju inte dags än. Jag har många dagar kvar på mitt 39:de år. Men dom var rädda att jag skulle köpa en likadan själv annars. Presenten är fixad ända från Norge och uppskattas väldigt mycket. Tack så jättemycket!

När jag fyllt 40, kanske jag avslöjar vad det var jag fick...

torsdag 19 mars 2009

Sundsvall


Igår ordnade jobbet en föreläsning i Sundsvall. Skall jag sitta 3 timmar i bilen för att ta mig dit och 3 timmar för att ta mig hem, då måste jag se till att jag hinner in på några favoritaffärer så som Granit och Ikea.

Snabbt gick det men dit var jag, hann med både Granit, Ikea, Hööks och lite annat smått och gott, men fort gick det.

Undrar just när jag skall ta mig i kragen och åka dit med lite tid och njuta av tillvaron?! Tänk att hinna storsa på stan också, det vore kul. I Sundsvall har dom ju massor med inredningsaffärer som vi inte har här i Östersund.

Om mindre än två veckor skall jag åter till Sundsvall, men då hinner jag knappast in på något sådant roligt. Då är det fullt ös med årsmöten och galor.

Min kamera

Igår lovade chefen på Pentax mig en lånekamera inför min Islandsresa, en K200D. Jippie överlycklig! Idag ringde dom och meddelade att dom hittat min kamera i Hamburg och att den finns i Östersund på tisdag. Inte alls lika lycklig, då får jag ju inte låna en ny K200D! Men glad ändå att min kamera efter snart 6 veckor kommit till rätta.

Den har som sagt varit på reparation och under denna resa försvunnit ända ner till Hamburg. I några veckor helt spårlöst borta...

Hur kan man nu lita på den (dvs kameran), att den fungerar hela Islandsresan?! Tänk er Island utan kamera, nae det går nog inte.

onsdag 18 mars 2009

Marmorering




Här kommer lite bildbevis på pelaren som jag har marmorerat på Vuxenskolan i Lit. Tanken var en Kolmård-marmorering, men vi gjorde lite annorlunda och döpte om den till Åsmundgårdsmarmorering. Vi har använt grönt, svart och rött.

tisdag 17 mars 2009

Grattis!

Grattis på födelsedagen Ove!

Mattor

På min vävkurs på måndagar har jag nu vävt en lång vit matta till min långa hall. Sedan har jag vävt två kökshanddukar och nu medans jag väntar på ullgarn till en pläd har jag hunnit väva en kort matta i jeansttyg till skafferiet.

Skafferiet kommer att bli så himla fint med denna blå matta, den dagen jag får renovera om skafferiet och sätta upp pärlspont i vitt och en blå tapet, med vitta hyllor. Men det lär dröja, så många andra projekt på gång, så innan jag får min vilja igenom har jag nog hunnit planera om många gånger.

söndag 15 mars 2009

Vårvinter

Se på hundarna, det är sådanna stunder jag längtar efter nu när vårvintern närmar sig. Sola, slappa och bara ha det så himla skönt i solvärmen. Känna kroppen tina fram efter den långa vintern.

Återerövra skidbackarna och fjället efter att "Stockholmarna" lämnat det. Fast snart är det påsk och då får man akta sig igen. Nä, skojjar bara, men visst är det skönt när vi får tillbaka fjällen från semesterfirarna, det går inte att förneka. Alla stugor och backar blir åter igen lediga för oss som bor här uppe.

lördag 14 mars 2009

Rätt låt vann!!!

Älskar svenska folket, för en gång skull!!!

Mina nya krukor

Nu har jag hämtat ut mina krukor på "posten". Visst är dom ljuvliga!? Krukorna är beställda från Flitiga Fredrika. Hon säljer dom via sin blogg.

Dom kommer att få en fin plats på köksbänken här hemma hos oss.

Bilden har jag fått låna av henne.

fredag 13 mars 2009

Snart påsk!

Det börjar närma sig påsk. Det är mindre än två veckor kvar tills jag åker till Island (31 mars), när jag sedan kommer hem är det påskvecka. Så idag skall jag åka förbi Linnean och köpa mig påskris, såg härom dagen att dom har jättefina fjädrar, så där fluffiga och härliga.

Trevlig helg!

Rensa rensa rensa

Vi rensar och rensar i det rummet som skall bli badrum nere. Hur mycket "skrot" och papper kan man samla på sig?

torsdag 12 mars 2009

Vita gåvor

Min vita gåva har kommit idag! Eftersom inte kameran är i funktion så kan jag inte visa någon bild denna gång. Men jag fick te, tesil, en tablett/duk och en svart gummi mojäng, låter inte så trevlig, men jag vet faktiskt inte vad jag skall kalla den. Grytlapp kanske?! Det fanns inte med någon instruktion, så jag vet inte hur mycket värme den tål, men jag tror att den skall användas till att tex ta varma plåtar och dyl med.

Tack Karoleen! Jag är nöjd och glad!

onsdag 11 mars 2009

1930

Igår var sista gången på min målningskurs med Pär Halvarsson. Vi var hem till Mats i Östersund, han bor i en villa från 1930, med väl bevarade tak, väggar och golv, med gamla målningar.

Spännpapp i taken, gamla härliga trägolv, björkådrade köksluckor, vackert målade dörrar. Huset är stort vitt, med vackra (delvis färgade glas) i fönster, gamla beslag och otroliga ytterdörrar.

Men någon har tapetserat huset under 1970 talet! Inget konstigt i det, men nu vill Mats lösa det problemet, med nya tapeter, han vill köpa nya möbler som ändå passar in i detta fantastiska hus. Dock vill han inte göra allt på en gång, men ha en röd tråd i tanken under många år framöver.

Vi gick igenom rum för rum, tittade på det som fanns och absolut inte fick röras, oftast målningar i väggar, tak och dörrar. I dom flesta rum var det just tapeter som var fel.

Vi sökte på nätet efter tapeter och Pär hade med sig massor med färgprover som vi sedan duttade med, fram och åter.

Otroligt givande och kul!

söndag 8 mars 2009

Belysning

Köpte en vacker fönster lampa igår på Åre byggnadsvård, lampa med tvinnad elkabel (gammaldags). Men eftersom kameran fortfarande är ur funktion får jag visa er en bild på lampan lite senare.

Just nu hänger den i köksfönstret, men tror inte att det är dess slutliga plats. Den gav lite för lite belysning där.

lördag 7 mars 2009

Inspiration

Idag under våran resa till Åre har vi hämtat inspiration från Åre Byggnadsvård och Åre Sauna, båda dessa affärer finns i Handelshuset i Såå (Undersåker). I byggnadsvårds butiken tittade vi på gjutjärnsbadkar, handfat, toastolar och lite annat smått och gott. På Åre Sauna gottade vi oss bland bastuaggregat och lavar.

Förutom det så han vi med en fika på Kretsloppshuset i Mörsil och en sen lunch på Copperhill. Brevid oss satt grabbarna från EMD och käkade lunch. Tänk om man varit tonåring, vad lycklig man varit då.

Bilderna är från affärernas hemsidor, kika gärna in hos dem. Länk till Åre Byggnadsvård, finner ni längre ner till vänster och Åre Sauna har hemsida.

Vita gåvor

Ingen gåva har dykt upp än, så nu hoppas jag på måndag. Väntar med spänning, denna omgång handlar om kök. Min vän har fått sin gåva och det känns väldigt skönt.

fredag 6 mars 2009

Kleens blir Åre...

Imorgon (lördagen den 7 mars) blir Kleens byggnadsvård iställat Åre Inredning & Byggnadsvård och flyttar till Såå utanför Åre. Vi som är nyfikna åker dit på besök redan första dagen, dvs på invigningen.

Dom håller till i Handelshuset där det även finns lite annat roligt att titta på tex Åre Sauna. Kan ju vara lägligt att titta in även där nu när vi går i bastu tankar.


onsdag 4 mars 2009

Arkitekt eller inte?!

Vi har ett utrymme nere som idag är en liten toalett och ett rum med ett fönster. Det är totalt ca 20 kvm och det är där vi har planerat att göra ett badrum.

Vi vill på dessa 20 kvm få in en bastu, toa, handfat, dusch och gärna ett enkelt traditionellt badkar, mycket förvaring.

Vi har ritat, planerat och funderat. Som vanligt inte helt överrens. Då var idéen att ta in en arkitekt för att göra en skiss och se om vi blev mer nöjda med förslaget då. Men ack, dessa har ont om tid, tidigast vecka 17 eller 18. Lägg sedan på renoveringstiden, så är vi direkt inne i juni och har snabbt passerat midsommar. Kändes inte så kul.

Då är frågan, skall vi köra utan arkitekt och försöka kompromissa på våra förslag, för då kan vi komma igång ganska omgående istället. Där står vi nu, men hur går vi vidare?

Hittills är vi överrens om gammaldags stil och badkaret. Jippie!

tisdag 3 mars 2009

Målning

Idag skall jag ner till Vuxenskolan i Lit, där skall det finnas några pelare i deras källarlokal som behöver målas. Det skall bli marmorering - Grön Kolmård. Pigmenten är svart, ultramarinblå och kromoxid grön. Ifall vi skall använda svamp eller trasa förutom pensel/fördrivare. Får jag återkomma om. Kul skall det bli i allafall och lärorikt.

måndag 2 mars 2009

Kökshanddukar

Idag har jag vävt klart mina kökshanddukar, två stycken på ca 65-70 cm, den ena blev randig och den andra rutig. Som vanligt blir dom liggande kvar i vävstolen tills hela varpen är utvävd. Dvs tills två tre personer till har vävt 2 handdukar var. Det är trist, men det är bara att gilla läget.
Nu väntar jag på att Yvonne skall bli klar med sjalen, för sedan är det min tur att väva en sjal. Ser dock inte fram emot detta då denna varp har strulat enormt mycket.

Efter det skall vi även sätta upp en varp för plädar. Det däremot ser jag fram emot, en ljus grå pläd skall jag göra.

Jag skulle även vilja återgå till vävstolen med mattvarp, för att göra ytterligare en vit trasmatta. Men jag måste göra lite annat emellan innan jag får komma tillbaka till den vävstolen.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...