torsdag 31 juli 2008

Vi var till Kleens




Här om dagen for vi förbi Kleens byggnadsvård i Mörsil. Vi STORHANDLADE! Köpte två småprylar, en till gardinstången och en till nyckelknippan.

Men ändå, det är bara kul att gå i butiken och få inspiration. Nu efteråt kom jag på en massa annat jag hade behövt, men när jag då var på plats kom jag inte på det.

Men men det går fler tåg...

Länk till Kleens byggnadsvårdsbutik finns här nedan till vänster.

onsdag 30 juli 2008

Kvällsdopp


Ljuvligt med sommar!

Riktig sommar är det; när man kan ta kvällsdopp innan sänggående. Äta mängder med jordgubbar. Man söker skugga för att det är för varmt i solen. Men ligger på stranden och solar hela dagarna och vill inget annat göra. Man har ingen tid att passa. Man dricker för mycket vin och äter alldeles för mycket och glass i stora lass.

Bilden ovan är från Husholmen i Hårkan, där vi tog ett kvällsdopp vid 22.00 idag.

Min lavendel


Nu blommar min lavendel så himla fint, för att inte tala om doften. Helt ljuvligt! Har redan lagt in ett knippe i linneskåpet, skickade med mamma ett knippe när hon for hem också.

Framöver skall jag göra lite lavendelsocker och skorpor.

Tror lavendel är en stor stor favorit!

tisdag 29 juli 2008

Jordgubbar


Idag har vi varit på Jordgubbslandet och plockat jordgubbar. Tror det blev ca 15 kg gubbar på bara en halv timme-tre kvart. Avslutade med fika i "parken".

Otroligt goda och den som väntar på något gott får härligt god saft och sylt i höst (när vädret bjuder på inom hus väder, innan dess vill jag varken safta eller sylta).

måndag 28 juli 2008

Jordgubbslandet






På sommaren har vi ett favoritfik på Rödön, strax utanför Östersund. Stället heter Jordgubbslandet.

Där finns framför allt ett självplock av jordgubbar men även ett fik. Man får sitta utomhus, med fantastisk utsikt över Oviksfjällen och Storsjön, eller så får man sitta inne i ett enormt växthus.

I växthuset finns det helt otroliga änglatrumpeter och rosor i alla dess färger. Utomhus finns också helt otroliga blommor av alla de slag och färger.

I fiket serveras allt möjligt, innehållande jordgubbar. Tårta, milkshake, sockerkaka med grädde och gubbar m m.

Har ni vägarna förbi så kan det helt klart rekommenderas!!!

söndag 27 juli 2008

Fototriss - vatten




Nu är vädret så otroligt härligt, så man kan inget annat göra än att bada. Vi provar Östersunds badstränder...

Tur man har semester i denna värme, en vecka till!

Vilken skönhet?!


Hittade denna lilla skönhet på den steniga stranden vid älven Hårkan. Helt ensam, super liten och ingen annan växtlighet i närheten. Någon som vet vad det är för en blomma?

Jag har ingen aning och den var helt bedårande.

lördag 26 juli 2008

Gott med sommartårtor



Färska blåbär från skogarna här i närheten och jordgubbar från Jordgubbslandet. Skall berätta om jordgubbslandet någon annan dag. Det är nämligen stans bästa fikaställe på sommaren.

Tack!





Tack för alla fina presenter!

Samlar på Jonne Båglings trähästar, detta är den 8:e i min samling.

torsdag 24 juli 2008

Blåbär till tårtor


Idag har det plockats blåbär. För till imorgon behöver vi blåbär till tårtorna. Imorgon firas det födelsedag här hos oss. Berättar säkert mer imorgon!

Svamptider är härliga tider



I morse tog vi en sväng ut i skogen. Hittade massor med blodriskor.

Blodriskan är en av dom enklaste svamparna att känna igen, den är brandgul-orange, med gröna fläckar på hatten. Skär man i svampen så siprar det fram brandgul-orange vätska.

Till middag blev det goda varma mackor med svamp på. Oh så gott!

Jämtlands landskaps svamp.

onsdag 23 juli 2008

Gamla lanthandeln i Krokom






Till alla er som gillar småprylar, gammalt, nytt och lite annorlunda fika ställe, rekommenderar jag Gamla lanthandeln i Krokom.

Ett stort gammalt hus, med prylar, godis, kläder, hantverk och dyligt på nedervåningen och övervåningen bevarad i gammal tappning. Innehavaren erbjuder även fika i det gamla köket eller i trädgården.

Det som imponerade på mig mest var hennes samling av gamla vackra kläder i spets och brodyr. Både till vuxna och barn.

söndag 20 juli 2008

Fototriss - gammalt




I vårat vardagsrum har vi en gammal väggfast skåpsäng. Den är jättefin, praktisk och riktigt skön. Den har ett datum på baksidan på en planka. Men hur det stämmer eller ej, vet vi inte.

fredag 18 juli 2008

Ny gardin av gamla lakan






I slutet av juni fyndade jag på auktion, ett gäng lakan. Samlar på lakan för att i framtiden väva mina egna mattor. Men några av lakanen var så fina med både spets och brodyr, så dessa ville jag göra något speciellt med.

Nu har jag kommit en bit på vägen, sydde idag en gardin av en av lakanen. Se bilderna, vad fint det blev.

Mycket enkel variant av "rull-hiss-gardin", träs på gardin stången, öppna knuten och jag har en lång gardin som täcker hela fönstret.

torsdag 17 juli 2008

Vad säger molnen?


Ikväll hade vi väldigt speciella moln på himlen. Undrar vad dom betyder, varmare, kallare, bättre eller sämre väder?

onsdag 16 juli 2008

Skyttmon





Idag har vi gått en promenad i Skyttmon.

Där om någonstans kan man få massor med inspiration till snickarglädje.

Husen är enorma och vilket arbete dom lagt ner på dem. Men ack vilket arbete det krävs idag för att hålla dem i chack. Det stora gula, vet jag är K-märkt.

Ta en titt på bilderna, som går att förstora om ni klickar på dem.

tisdag 15 juli 2008

Tisdagstema - Blå


Många nyanser av blått möts i en horisont vid havet, med blå himmel och "vita" fjäll. Bilden är tagen vid den Norska kusten i sommar! Vackert så otroligt!

måndag 14 juli 2008

Krokar till gästerna


Idag har jag gjort en handduks hållare till våra gäster. Brädan fick jag med mig från en strand i Norge under våran lilla semester och krokarna har tidigare funnits på Indiska, men jag har fyndat dom på Tradera.

söndag 13 juli 2008

Fototriss - Byggnader




Vi har varit på en kort semester i Norge. I strålande väder har vi åkt längst kusten söder om Trondheim. Ett fantastiskt land med vackra vyer och höga berg. Men ack så dyrt, tror vi slängt ut 1000 kr på bara vägtullar, bro- och tunnelavgifter och färjor.

På hemvägen fick jag ett ryck, ville dokumentera dom vackra vita husen som jag suktat över under hela vår resa. Så otroligt stora, långa, vita och vackra.

Husen passar utmärkt till söndagens tema på Fototriss - Byggnader.

tisdag 8 juli 2008

Tisdagstema - före och efter



Jag lägger in dessa bilder på veckans tisdagstema. Att renovera fönster är ett evighets projekt, husets fönster är i stort sätt klara, "vita" fönster foder och guldocker kring fönster. Lika skall det bli på stallet, men där är fortfarande den blå färgen kvar till stösta delen. Det är inte bara att skrapa och måla, delar av träet är så dåligt så det skall bytas ut, nytt kitt och dyligt.

Bilden ovan är efter renovering och bilden under är innan.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...