måndag 30 juni 2008

Auktionsfynd!


Helgens auktion var ganska trist och fynden få. Faktiskt blev det endast ett inköp, lakan.

Jag skall köpa massor med vita lakan i sommar för att vara förberedd den dagen jag skall gå en kurs i hur man väver. Jag vill nämligen ha helt vita trasmattor. Enda sättet att få dessa och lika långa som våra hallar, verkar vara att göra dem själv.

När man går en kurs, skall man ha sina egna trasor, så nu har jag börjat den stora samlingen. Sen får vi se hur många år det går innan jag går en kurs.

Några av lakanen var dock så fina, med fin brodyr, så dem skall jag nog se om jag kan göra gardin eller rullgardin av.

söndag 29 juni 2008

Det blev måla av...



I helgen blev det måla av. Vädret var helt på våran sida. Vi han nästan klart med rödfärgen, men inte helt. Men som "tur är" så har Leif semester och kan göra klart. Vi gjorde ett braik för auktion under söndagen.

Katterna Smilla och Maya var med som socialt sällskap.

lördag 28 juni 2008

Gårdsauktion


Imorgon far vi på sommarens första gårdsauktion, för oss den första i år. Auktionen är i Alsen på Backgården, med Mårten Mårtensson. Mårten är en av våra favoriter när det gäller att hålla i auktioner.

Dom har så mycket prylar så autionen fortsätter nästa helg. För att se det som kommer att auktioneras ut, titta in på http://www.martenssons-auktionsfirma.se

Nu hoppas vi bara på bra väder!

fredag 27 juni 2008

Trevlig helg!


I helgen skall stallet målas klart, delvis. Vi har hunnit runt ett varv med rödfärgen, nu skall vi fortsätta med andra varvet. Sedan hinner vi säkert inte dörr- och fönster foder denna helg, men det känns som en liten detalj till senare.

Men sedan skall alla dörrar målas och dom skall det bytas färg på så det blir ett massdodont jobb. Jag skulle helst vilja att "någon" gjorde nya och sedan kunde man måla dom från grunden. Istället för att behöva börja med att skrapa bort all denna fula blåfärg först innan man kan måla. Dörrarna skall bli gula i guldocker. Samma gula som vi har i fönster på huset.

torsdag 26 juni 2008

Mer förvaring i köket


Här om dagen hade Tisdagstemat ämnet förvaring och jag kom ju nu på en annan superförvaring som jag har i köket förutom mitt skafferi som jag då presenterade.

Våra kryddor förvaras liggande i en låda. Super!

onsdag 25 juni 2008

Morötter


Jag älskar morötter, men har aldrig lyckats odla fram några. Hittills har det bara blivit blad om ens det.

I år provar jag något nytt. Har köpt denna krage på Granngården, fyllt den med jord och massor med gräsklipp. Det synns inte på bilden, men det är hur mycket gräsklipp som helst i.

Är lite sent ute med planteringen, men jag hoppas ändå!

tisdag 24 juni 2008

Tisdagstema - Förvaring


Inget passar väl bättre in på detta tema än mitt skafferi. Gillade Tupperware redan innan jag flyttade in i hus, men sen jag flyttade hit, har det nästan blivit maniskt.

Tanken på kusar i mjölet, får mig om och om igen att köpa fler Tupperware burkar. Det är inte mycket som förvaras i originalförpackning i vårat skafferi.

Forfarande, fast det är så fullt med burkar, så kommer jag dagligen på att jag skulle behöva en burk till och en till...

Lycklig är jag också, över att ha ett så stort skafferi.

måndag 23 juni 2008

Sliten bräda...


En liten inspirationsbild från badrummet uppe. Badrummet är litet och detaljerna få, men denna lilla hemma gjorda hängare gillar jag skarpt.

Har ytterligare några krokar i vitt, inhandlade på Tradera, som väntar på den perfekta slitna brädan. Den dagen jag hittar den så skall även gästerna få egna krokar.

lördag 21 juni 2008

Guckusko



Guckusko en fridlyst orkidée var målet för vår nattliga vandring. Så otroligt ljuvlig och första gången som jag fick se denna blomma.

Blommor under kudden...




Vi tog en nattlig vandring i skogen under midsommar natten. Vädret var toppen och både mygg och knott var obefintliga.

Dessa ljuvliga små "blommor" hittade vi. Dock plockades dom inte för att läggas under kudden, utan dom fick stå kvar där på myrarna.

Men åh så ljuvliga!!!

torsdag 19 juni 2008

Bordet är klart




Bordet till hallen är klart. Jag har målat en "spinn-ateralj" vit (som jag skrev tidigare), sedan köpte jag en "silver" bricka på Hamngatan 12 (fick tips av en bloggare - supertack!).

Det blir super fint ihop med dom nya pallarna jag köpte tidigare, också på Hamngatan 12 i Östersund.

Nu skall det stora skåpet upp en våning från hallen. Tung som få, så detta behöver jag hjälp med. Annars får detta inte plats i hallen nere som jag planerat.

Nu skall jag bara få hem Bernt, som jag vill skall göra en sko- och hatt hylla till hallen. Sedan börjar hallen nere arta sig.

onsdag 18 juni 2008

Sommarfavoriter


Redan i mars skrev jag om dom fina träskorna som jag sett och ville ha.

Trodde jag skulle få vänta till ett besök till Stockholm eller skicka bud med sambon när han var till Stockholm, men då var det detta med storleken. Men ops, där dök dom plötsligt upp i "shopping" trista Östersund.

Så nu är jag ägare till dom här snygga träskorna som jag trånat efter i flera månader. Tänk vad lycklig man kan bli av lite shopping...

tisdag 17 juni 2008

Tisdagstema - ögon


Katt ögon är speciella, ta en titt på dess, förstora gärna bilden och titta på mönstret - Vackert!

Katten är våran Fröken Smilla, en solig dag i vintras då hon tillsammans med oss ligger på en renfäll och njuter av den varma solen.

Förutom Smilla har vi även hennes dotter Maja Gräddnos och en äldre herre som heter Staffan Stalledräng.

måndag 16 juni 2008

Pallar till hallen nere


Har på Hamngatan 12 hittat två pallar som skall matcha bordet som jag håller på med. Dom skall stå i hellen nere, framöver. Till bordet har jag hittat en "silver" bricka också från Hamngatan 12, brickan skall bli bordsskiva.

Har inte hunnit måla bordet en andra gång, så ännu är det inte klart, men nu i veckan har jag lite mer tid över för sådant pyssel.

Pallarna är så fina tycker jag?! Funderar fortfarande över om de skall få en varsin kudde eller om jag skall ha dom utan till att börja med.

lördag 14 juni 2008

Långkalsonger den 14 juni

Den här veckan har jag gått med långkalsonger hela veckan, tre par fleec tröjor och regn jacka. Ändå har jag hållt på att frysa ihjäl.

Så ni förstår varför hjärnan och alla fingrar för tillfället ligger i vila.

Varför har jag bosatt mig i Jämtland?

söndag 8 juni 2008

Ett bord blir till!


När jag ändå hade den vita färgen framme igår, så tog jag fram en "spinn-ateralj" som jag har haft blommor på tidigare. Nu får den lite vit färg och sedan är det in på stan och leta bordsskiva.

Det blir ett fint bord till hallen nere, ditt jag även har köpt två pallar. Det är bara ett massivt skåp som skall flyttas från hallen för att jag skall få in dessa nya idéer.

Ni får se när det blir klart!

lördag 7 juni 2008

Har målat idag...


Tog äntligen tag i trädgårds soffan. Grundade den förra sommaren, men sedan han jag inte mer. Men idag så, har den fått ett lager till färg. Så otroligt fint det blir, när man orkar gå igenom trädgårdsmöblerna och skrapa dem och sedan måla. Som nya!

torsdag 5 juni 2008

Veteranbilar





Igår kväll hade Veteranbilsklubben "fika paus" i Norra Lit. Är inte så värst intresserad av bilar, men när dom kom så nära inpå knuten så kunde jag inte låta bli att gå dit och titta lite och självklart var kameran med. Man blev faschinerad av glansen, detaljerna och åldern.

Fick en favorit, en röd Jaguar, troligen från 1952??? Vilken "sötnos"

onsdag 4 juni 2008

Rabarber tider


Rabarber tider, fina tider! Vad gör ni av er rabarber?

Jag älskar den hederliga rabarber kakan, med lite vanilj glass till. Rabarberkompott! Saft! Men en hel del fryser jag in, men sällan tar jag fram och gör något av det.

Det skall nog vara färskt för att vara riktigt på topp.

Snart blommar min, inte bra!

Har ni några favorit recept får ni gärna skicka över dem.

tisdag 3 juni 2008

Tisdagstema - Upp


Vad ser vi idag om vi tittar upp och speciellt om vi vänder kameran upp? Det är dagens tisdagstema.

Idag har jag sett en blå himmel hela hela dagen. Det är ljuvligt, det är sommar!

Ser ni min lilla vindflöjel uppe på stall taket!

Juni blommar i trädgården




Det fortsätter att blomma i trädgården. Tänk om man visste vad allt heter. Ja, tulpanen känner jag ju till, men allt annat fint?!

måndag 2 juni 2008

Taklökar



Satte några nya taklökar i lilla grus slänten. Dom är så otroligt söta.

söndag 1 juni 2008

Farväl Maj Välkommen Juni!


Nu är den härliga vårmånaden maj passe. I år fick maj ett härligt slut, men i övrigt var det en kall månad, här hos oss. Men maj kan vara en härlig månad, eftersom det är så mycket som blommar här hos oss och det är då allt kommer igång.

Det finns ett ordspråk som säger "kall maj ger varm juni...". Vi får hoppas det! Idag har det varit en underbar dag, så det börjar bra och vi ser fram emot en fantastisk första sommarmånad.

I helgen har vi fått ut allt grus, som i fredags var en enda stor hög här på infarten. Jag har sått mitt trädgårdsland med alla fröer, planterat alla blommor som köptes in i fredag osv osv. Så visst har vi slitit som små djur i helgen...

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...