lördag 31 maj 2008

Gravgrus i stort lass...


Denna syn mötte oss på fredagen när vi kom hem. Mitt på infarten låg ett lass med kyrkogårdsgrus. Så nu har vi att göra! Ont i ryggen antar jag att vi har båda två på söndag kväll innan allt detta ligger på plats. Men antar att det blir snyggt när det väl är klart. Efterlängtat är det i allafall!

fredag 30 maj 2008

Det kom ett paket idag!



Ett stort paket med flera små i från en vän, med en sommar hälsning. Tack snälla du, det var helt underbart. Vilket engagemang i inslagningen, paketen var så ljuvligt fina och innehållet likaså.

Jag var som ett litet barn på sin födelsedag! Tack så jätte jätte mycket!!! Ser fram emot när "hemligheten" avslöjas.

Lits Handelsträdgård


På vägen hem idag var vi till Ollsta och Lits Handelsträdgård. Det har blivit tradition att inhadla alla blommor därifrån. Dom är trevlig, dom har ordning och dom har inte för mycket blommor för att hinna sköta dem. Det är alltid sådan ordning och reda hos dem. Ett stort nöje att åka dit, fast det är en omväg för oss.

Fick med mig en hel del så nu blir det plantering av under helgen och sommar i trädgården.

Häggen har slagit ut


Idag när vi kom hem hade Häggen slagit ut. Häggen är en av mina favoriter, tillsammans med Lavendel. Vi har två Häggar i trädgården och dom är båda helt fantastiska just nu, första dagen idag. Vilken väldoft, var tvungen att ta in några grenar.

Helt sagolikt ljuvlig!

torsdag 29 maj 2008

En bräd hög, hur börjar man?


Leif kom hem med en brädhög!

Jag nämnde att jag ville ha en hylla ovanför sängen och efter Leffes besök på brägårn så låg det en hög med brädor på hallgolvet. Han måste tänka gott om mig, det verkar ju som om han tror att jag skall få till en hylla av denna hög.

Minns inte vad jag hade i träslöjd en gång i tiden, men inte var det mycket och det var otroligt länge sedan.

Jag trodde att jag skulle få en färdig hylla, när jag skickade iväg honom, den morgonen. En hylla färdig att måla, men ack så jag bedrog mig!

Får väl börja klura på detta i helgen... Kanske enklast/snabbast att slå fram snickare på eniro.se

onsdag 28 maj 2008

Ny trädgårdsmöbel


Vi har länge velat ha en trädgårdsmöbel utanför stallet. Nu har vi skaffat den, en rejäl, robust sak. Gjord av en snickare i Undersåker.

Denna blir helt perfekt utanför stallet!

fredag 23 maj 2008

Ljusstöpning


Malin och jag brukar träffas inför jul och stöpa ljus. Hemgjorda ljus blir så otroligt fina, jämfört med köpta. Sedan brinner dom mycket längre också och finare.

Inför en ljusstöpning behövs det en hel del praktiska prylar. Inte så lätta att få tag i men går man på auktion och loppis så dyker det ibland upp små prylar som man inser att man inte kan leva utan.

Ovanstående lilla stöpform är just en sådan, som jag hittat för en tjuga, just i dagarna. Kunde inte vara utan och ser redan fram emot julen när vi skall få prova den.

torsdag 22 maj 2008

Snickarglädje


Den här snickarglädjen kanske passar bättre på en ladugård?!

Nästa fundering, skall "krysset" snickarglädjen ha samma färg som vindskivorna eller som husväggen? Dom här två bilderna visar två alternativ. Den nedre har samma som vindskivorna och på den övre är det helt avvikande.

onsdag 21 maj 2008

Höga höjder


Denna vecka har vi lånat en sky-lift och Leffe är hemma och målar ladugårds väggar och vindskivor. Tur i oturen att jag måste jobba på dagarna, när han har möjlighet att ta semester till detta.

Leffe slet säkert sitt hår i morse när jag började prata om snickarglädje, till högst uppe vid knuten och runt fönstrena. Själv tykte jag att mina idéer var så små och enkla. Det finns värre och mer avancerad snickar glädje.

Jag ville ju bara ha en annorlunda bräda ovanför fönstrena, lika som grannen har. Super fint! Högst uppe vid knuten ville jag ha ett kryss, fast med lite svarvad ände. Ser ut som trappräcken fast upp och ner.

Hittade en bild på nätet för att visa lite vad jag är ute efter. Bilden är alltså lånad och surfade runt så mycket så jag inte minns längre varifrån. Bilden visar alltså krysset som jag är ute efter.

Vill ni se överliggaren till fönstrena måste ni besöka min granne.

tisdag 20 maj 2008

Händiga människor...


För ett tag sedan skrev jag att jag så gärna ville ha kalligrafi skyltar. Skulle prova på att göra själv. Men då resultatet blev så gräsligt så har jag nu gett upp och istället köpt mig en kalligrafi skylt, med texten Välkommen.

Beskåda denna skönhet som någon annan tillverkat och fått till så fin.

måndag 19 maj 2008

Tunnbröds bak


I söndags när det var så trist väder kröp Malin och jag in i bakstugan. Bakade tunnbröd som vi aldrig gjort något annat, det gick så smidigt.

Det är lika kul varje gång. Kanske inte alltid för bakets skull utan kanske mer för en stunds tjejsnack. Skulle inte kunna önska mig en bättre bak-tant till sällskap.

Tack för en trevlig dag!

Rik känner man sig också, med så mycket bröd i frysen.

fredag 16 maj 2008

Trevlig helg



I helgen blir det besök på Jamtli, Vårmarknad med hantverk, hus och trädgård.

Besök gärna Jamtlis hemsida www.jamtli.se där finns bl a program och utställare.

torsdag 15 maj 2008

Vilken tragisk morgon...


Tragiskt att kliva upp ur sängen när marken utanför är täckt med snö, i mitten på maj. Jag får ingen inspiration till något, går omkring i skoteroverallen fortfarande och har mössa, annars skulle jag avlida.

Lider med dom fina blommorna i rabatterna, dom har det inte lätt, men kämpar på bra. Inge bättre väder lovar dom heller.

Ibland har jag svårt att vänja mig till det Jämtländska vädret. Avensjukan kan jag inte heller hejda när vännerna neråt i landet berättar hur härligt dom har det.

Det gäller att plocka fram fördelarna...

Önskar er en bra och trevlig torsdag!

måndag 12 maj 2008

Farstubron


Gjort lite vårfint på farstubron. Min förhoppning var ju renovering av farstubron i sammar, men eftersom inget är påbörjat ännu så blir det nog inte av.

Hantverkare växer ju inte på träd...

Den skall glasas in och sättas dörrar på, få invändig panel, med praktisk förvaring och fina fönsterbrädor. Längre än så har inte planeringen kommit.

fredag 9 maj 2008

Inga blommor utan grannar


Vad skulle jag göra utan mina snälla grannar. Just nu skulle jag åka till blomster affären och köpa massa dyra blommor, för jag har då inte lyckats med mina frön i år.

Men då har jag min snälla granne Marie som har lyckats desto bättre och hon var så snäll så hon gav mig sina "rester". Så nu har även jag fått skola ut en massa små gröngölingar och skall väl fortsätta med resterande ikväll.

Tack Marie! Tur någon har gröna fingrar...

tisdag 6 maj 2008

Tisdagstema - orange


Vackraste färgen på tulpan. Mitt bidrag till veckans tisdagstema - orange.

måndag 5 maj 2008

Resultat - 1700-tals inspirerad rullgardin



Inspiration och idéen till denna rullgardin har jag fått från en hemsida, där hon har hämtat idéen från en tidning.

Rullgardinen är en enkel vit rullgardin från Ikea, som gått att piffa upp till denna fina.

Hänger nu i sovrummet på övervåningen.

Tillverkning av 1700-tals inspirerad rullgardin





Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...