måndag 31 mars 2008

Semester stängt


Nu stänger vi cyber världen för lite semester. Flyget tar oss till Reykjavik och därifrån åker vi upp till norra Island. Hoppas ni får en fantastisk vecka!

onsdag 26 mars 2008

Tisdagstema - Minne


Tisdagstemat kom till slut, fast på en onsdag, men vad gör väl det. Veckans tisdagstema är Minne och minnen har vi alla väldigt många.

Minne kan ju vara mycket tex dom gula post-it lapparna. I allafall är dom för mig en otrolig bra minnes hjälp. Minnet kan ju även vara minnet i kameran eller mobilen, men mitt bidrag till minnet denna vecka är en tapet bit, för tänk vilka minnen gamla väggar och tapeter har. Allt det vi själva skulle vilja veta om vårat hus, det vet tapeterna.

Vi har vid renovering av vårat hus sparat en liten bit av varje tapet som kommit i våran väg i samband med rivning, målning eller dyl.

tisdag 25 mars 2008

Inget tisdagstema idag?!




Det har idag inte kommit upp något Tisdagstema, antagligen pga påskledigt eller dyl.

Jag kan istället berätta om mina fina fynd på Tradera, dom senaste dagarna.

Två fina vita ljusstakar, en lampkjol (skärm) och två ljushållare till väggen. Var dom skall få pryda sin plats är inte klart ännu.

Tradera är toppen!

Bilderna ovan har jag "knyckt" från försäljarna på Tradera.

måndag 24 mars 2008

Vårat avlånga land...


När man läser i olika bloggar så blir det så tydligt att vårat land är avlångt. Just nu läser man i många om vårtecken, vackra vårblommor som tittar fram - i södra Sverige. Ljuvlig läsning och vackra bilder. Blir lite avis fast inte så himla mycket ändå.

Det ojas lite i några bloggar för att det kom snö en morgon i förra veckan. Naturligt tänker en annan då, för här hos oss känns det verkligen långt till vårblommorna. Vi är ju här glada över fåran femte årstid, vårvintern, med sol och snö.

Här har vi fortfarande snö i sådana enorma mängder så det var länge sedan sist. Hur allt skall hinna tina bort till midsommar känns nästan som ett skämt och rent omöjligt.

Ovanstående bild är tagen nu under påskhelgen här hemma på grannens infart. Så ni förstår att det är långt till vårblommor här hos oss.

lördag 22 mars 2008

Nästa dörr på tur...


Nu har jag tagit tag i ytterligare en dörr som skall målas. Har tidigare målat fyra av ja, jag vet inte hur många dörrar.

Eftersom det inte är så jättekul att måla dörrar så tar det lite tid och det får det väl göra.

Denna dörr står i hallen, på väg in i vardagsrummet. Man ser den när man kommer in genom ytterdörren, så det blir ganska skönt när den blir klar.

Här får ni alltså se en före bild och när det blir klart kommer en efter bild.

torsdag 20 mars 2008

Vinn ett presentkort på 5000 kr


Vinn ett presentkort på 5000 kr hos Hans Mikaels i Stockholm, klicka på länken:
http://magdalenashem.blogspot.com/2008/03/vinn-presentkort-p-5000-kronor.html

En fantastisk inredningsbutik i Stockholm. Bilden ovan är från Hans Mikaels.

tisdag 18 mars 2008

Tisdagstema - Elektrisk

Jag är usel på att rita, kanske därför som jag fotograferar istället?!

Så jag har köpt en ritplatta med el och kablar till datorn. Riktigt vad jag skall använda den till har jag inte kommit på ännu, men jag kan tex skriva på mina bilder, med min egen handstil.

Denna mycket nödvändiga pryl får stå för veckans inslag till Tisdagstemat - Elektrisk.

Jag återkommer med vettiga användningsområden framöver och har ni tips så får ni gärna lämna dem här hos mig.

fredag 14 mars 2008

Vill ha...


Till sommaren vill jag ha dessa vackra träskor, från Calou. Helt otroligt söta. Jag som älskar brunt är inte ett dugg förvånad att jag valde just dessa bruna som favoriter när det finns i så många olika färger och modeller.

Titta in på
www.calou.se

onsdag 12 mars 2008

Söta prylar från Ikea






Lite kul prylar från mitt besök på Ikea i lördags. Nu skall det bli vårfint hemma och ordning och reda med lite arkivering. Fick även med mig hem, lite ljus, mattor till tvättstugan - 3 runda och lite annat smått och gått.
Efter det har vi hunnit till Åre och ha lite sportlov och i tisdags besökte vi lite affärer
i Åre och det är snäppet roligare än Ikea, helt klart.

Affärer som inte finns i Östersund, med massor med rolig inredning. Äntligen kom jag in i den efterlängtade lampaffären, som jag så länge trånat efter. Men denna gång blev det inga inköp, men man får inspiration till tusen.

tisdag 11 mars 2008

Tisdagstema - badrum

Tisdagstemat denna vecka är badrum och då passar det utmärkt att presentera badrumsdetalj från fjällstugan som vi just kommit hem ifrån.

Vi har haft några härliga dagar i Tegenova - Tegefjäll, mellan Åre och Duved. Lånat stuga av vännerna Irja och Håkan. Lyxat oss i deras stuga, med braskamin, bubbelpool och bastu. Skidbackar i mängder utanför knuten.

Titta gärna in på följande länkar:
http://www.tisdagstema.se/
http://www.ottossonsbyggab.se/
http://www.skistar.se/

torsdag 6 mars 2008

Maarit får besöka Ikea

Skall till Sundsvall på jobb på lördag. Men har tur, jag hinner in på Ikea. Det var så länge sedan sist och sist jag var dit så fick jag springa varvet runt och då var förta gången jag var på nya Ikea så det kändes trist att ha så brådis. Men nu skall jag ta det riktigt lugnt och bara njuta av allt fint dom har.

Njuta, tills jag kommer hem och inser att det saknas en skruv eller liknande. För det har väl aldrig hänt att man kommit hem från Ikea med en komplett pryl. Men ändå gillar jag Ikea och jag skall inte ta ut eländet i förväg, för vem vet jag kanske lyckas denna gång utan att sakna något i efterhand.

tisdag 4 mars 2008

Fritid på Danielsgården

Här på Danielsgården ägnas mycket av fritiden till hästarna. Just nu finns det endast unghästar och dräktiga ston på gården. Så då finns det lite mer tid över till annan fritid, eftersom ingen häst skall ridas/motioneras på kvällarna efter arbetet.

Till hösten börjar inridningen av två unghästar, Ómur frá Feti och Meyla från Jemthagen. Det ser vi fram emot väldigt mycket.

Men även om vi inte rider några hästar just nu, så skall alla hästar fodras, vattnas och ses till flera gånger per dag. Så hästarna fyller gott nästan all vår fritid ändå.

Foto Thomas Degerström

söndag 2 mars 2008

I helgen har vi fått lamm

I helgen har tackorna börjat lamma. Hittills har allt gått bra, en tacka återstår, men det är inte långt kvar för henne heller.

Här ovan ser ni Jocke som fått sig en fin varm grop i hösilagebalen. Jocke var den som föddes först i år.

lördag 1 mars 2008

Inredningsidé


För några somrar sedan köpte jag ett "jätte" tråg. Vad ska man med ett jättetråg till. Men jag fick 3-4 stycken för en tjuga på auktion, så jag kunde inte bara låta det gå. Första, andra, tredje, jag slog till.

I en av dem har jag börjat samla inredningstidningar så som Gård & Torp (vilket för övrigt är min absoluta favorit), Lantliv, Gods & gårdar, Hus & hem mfl.

Ett fint inslag i inredningen tycker jag och så är det praktiskt att ha tillgång till tidningarna ett bra tag efter att dom kommit ut.

Har just suttit och ränsat i tråget, insåg att där fanns tidningar flera år tillbaka, så den rymmer väldigt mycket.

Trångåsen

I helgen gjorde vi en utflykt till Trångåsen, när vi ändå var i Strömsund. En gård från 1839-talet som blivit varsamt restaurerad i samarbet...